SARINGAN PERTANDINGAN NASYID HIJRAH IPT

Saringan Festival Nasyid Terbuka telah diadakan pada 25 Disember 2008 bersamaan 27 Zulhijjah 1429h, bertempat di Dewan Perniagaan Melayu Selangor (DPMMS).

Festival Nasyid Hijrah ini telah dianjurkan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS). Tujuan saringan ini dibuat adalah untuk membuat pemilihan bagi kumpulan nasyid yang akan melayakkan diri ke peringkat akhir.

Saringan ini telah disertai oleh 20 buah kumpulan dan hanya 12 kumpulan sahaja yang telah terpilih untuk ke pertandingan akhir pada 29 Disember 2008 bertempat di Dewan Besar Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS). Kebanyakan peserta yang hadir untuk saringan ini adalah daripada kalangan pelajar dan juga belia2 dari seluruh lembah klang. Para juri yang mengendalikan saringan ini adalah terdiri daripada Bro Dakmie , Bro Razin dan Bro Khairul.

Kumpulan yang telah melayakkan diri ke peringkat akhir ialah kumpulan De Fine, Massive Deen, Nadi, Nazran, In Soft, Putra Ikhwan, Syarfan, Zaidan, Varian, Da’e, Nur-one dan The Sisters. Manakala kumpulan Oudey, Waleed, Islamic Voice dan Soutul Za’aba telah gagal melayakkan diri ke peringkat akhir.
ALGEBRA’s SUPER PEFORMANCE

KUMPULAN VARIAN

KUMPULAN THE SISTERS

KUMPULAN WALEED

KUMPULAN DEFINE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: