Mat Salai

Kalot-kalot… Ammi ada la singgah Bazar Ramadhan kat Putrajaya dengan En.Abah nak buka puasa bersama la tu konon.. dah la lewat nak beli makanan sebenarnya..  aduh.. tension… mula-mula tu ada la planning nak beli Nasi Ayam Berempah .. tetiba sampai je kat Bazaar tu Ammi terkedu kejap.. tetiba je planning asal berubah.. pendirian tak tetap..hehehe.. sebab Baazar dia memang besar dan ada macam-macam jenis makanan.. 1st round kat Baazar tu Ammi ambil bau dulu… 2nd round tu baru la pilih makanan.. dipendekkan cerita, pusing punya pusing last2 Ammi beli nasi Beriani, Ayam Golek  & Air Soya.. masa nak kuar dari Baazar tu Ammi terperasan ada satu gerai ni.. Ammi ingatkan Burger.. rupa-rupanya bukan burger daa tapi adik beradik burger… nama dia Roti Mat Salai..  spesies menu ni telah berjaya menarik minat Ammi untuk beli.. yang lagi buat Ammi nak beli sebab Roti Mat Salai ni hanya dijual bila ada Event2 besar sahaja…. pasar2 malam ni tak main la ye.. harap maaf… nak tau macam mana rupa Mat salai ni.. meh tengok sama-sama

Roti Mat Salai

Macam ni la rupa bahagian depan gerai Roti Mat Salai tu..

menu

Roti Mat Salai ni hanya menawarkan 3 jenis menu sahaja Roti Mat Salai, Mat Chicken & Mat Bif.. yang lagi satu tu air.. nama dia Ammi tak ingat tapi kalau tak silap dia ada campuran nescafe…

bungkusan mat salai

Logo mat salai

kotak yang digunakan untuk tapau.. yang bawah tu pulak logo dia..  macam ala-ala kartun ujangkan.. ni ciplak ke original ni? ermmmm..

Roti

Roti2

Roti3

ini lah rupa Roti Mat Salai tu… Actually Ammi beli semua sekali jenis2 Roti dia… Air dia je Ammi tak beli.. hehe..

Tags: , , ,

2 responses to “Mat Salai”

  1. fizul says :

    bro,macam mane rasenya?sedap tk?

  2. Ammi says :

    mesti la sedap…. kalau tak sedap tak masuk blog… heheheh!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: