Red Box Plus @ Pavillion

[audio:dj.poke]

Buka puasa kat luar lagi… heheh.. kali ni Ammi gi berbuka kat tempat yang agak exclusive skit… tempat dia memang best sangat… makan sedap.. bilik selesa.. toilet cantik.. service bagus… secara kesimpulannya Ammi bagi “A” la.. ermmm.. Nama tempat ni ‘Red Box Plus’ dalam bahasa En.Abah ‘Kotak Merah Tambahan’… memang bilik dia macam kotak pun tapi selesa maaa!! Ammi gi sana bukan sorang-sorang.. Ammi ditemani oleh jejaka-jejaka  yang digilai wanita masa kini.. hehe.. Epan, En.Abah, Cik Na & Ajoe.. yang paling best kat sana tu pasal makan je sebenarnyer… pastu dapat karaoke.. nak tau macam mana dalam Kotak Merah Tambahan tu.. haaa klik j sini RedBox Plus

RedBox Plus

Entrance

Luar je dah meletup.. belum lagi masuk dalam tu.. meh meh ikut Ammi meh..

lorong ajaib

Time ni Ammi ada kat jalan nak ke bilik-bilik bahagian dalam RedBox tu.. cantik tak? dah mula terpikat nak gi sana ? nanti dulu… tengok dulu makanan dia kat next picture bawah ni nanti..

Ammi

Sebelum berbuka tu Ammi sempat la jugak karaoke 2 lagu.. tak leh banyak-banyak.. tekak kering… masa ni Ammi tengah focus nak buat pilihan lagu ni.. hehee.. yang bestnyer karaoke ni on sampai jam 3 pagi.. muntah la korang nyanyi..

air

Air kat bahagian atas tu air sirap bandung.. sedap sirap dia.. kalau tak silap Ammi ada biji selasih kat dalam air tu… haaa.. bahagian bawah tu pulak sebenarnya ada 4 botol.. ada Air Oren(kurang sedap)..  Air Laici Cincau (paling tak sedap).. Air Manggo & Coke(kedua terbaik selepas bandung)..

kuih

Kat Malaysia ni kalau berbuka memang tak sah kalau tak de kuih kann..  tapi kuih tu jugak la yang paling skit orang ambil..hehe.. Ammi pun dua kali lima jugak.. actually kuih dia sedap jugak.. dan Ammi ada ambik buah skit.. buahTembikai & Nenas…

kek

Kek pun ada jugak.. 4 jenis kek ni je yang ada.. semua sedap tapi yang terbaik dari ladang habaq hang tu yang kat tengah-tengah tu yang di apit oleh dua kek putih… heheh.. yang tu kek Cheese yang memang terbaik.. Cheese dia memang terasa sangat.. perghhhh… tak puas makan 1…

menu2

secara random je ambik gambar ni.. Actually banyak lagi.. kalau korang perasan kat sebelah x-tray rokok tu ada mangkuk warna putih… nampak tak? haa.. yang tu puding.. Ammi tak tau ler puding apa tapi punya dia sedap sampai kitaorang bantai makan 10 mangkuk sorang… kalau tak caya gi la sendiri rasa…makan kat sini cara Buffet… beroperasi sampai jam 10 malam je..

lauklauk2

Antara nama-nama lauk yang Ammi ingat Pepahat Goreng Cili, Nasi Majerin, Sayur Campur, Ikan, Ayam, Daging Kuah, Daging Panggang, Itik pun ada.. hohh.. macam-macam lagi la.. memang tak tau nak habaq macam mana lagi..  so kalau korang gi sana confirm tak nyesal.. berbaloi-baloiii…

Tags: , , , , ,

6 responses to “Red Box Plus @ Pavillion”

  1. Abah says :

    Bagus betul anak beruang mempraktikkan photoshop! GOOD JOB!!! Keep it up!!

    :>

  2. Ammi says :

    [Comment ID #24 Will Be Quoted Here]

    biasa la.. tu pun banyk gak Ammi lupa cara2 dia.. nak kena praktis slalu

  3. Cik Na says :

    wah!! nak ikut!!! mcm best jer tempat nie… nanti ammi ngie lagie jgn luper ajak cik na eh..

    muachh

  4. Ammi says :

    [Comment ID #26 Will Be Quoted Here]

    wokkey cik na.. mesti la ajakkkk.. x de cik na x meriah.. heheeh..

  5. Lala says :

    bape hinggit ek buffet dier..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: