Open House@Kota Seri Emas

Force Vomit : Selera Raya

[audio:seleraraya.poke]

Biasa la.. bila raya je mesti tak terlepas dari jemputan Rumah Terbuka atau orang puteh cakap Open House… sesiapa yang tak dijemput ke rumah terbuka atau apa-apa je la majlis di bulan Syawal ni renung-runungkan lah diri kita sendiri..Adakah kita mempunyai kawan?.. atau Apa yang dah kita buat sampai kawan-kawan tak ingat tentang diri kita?

Ermm.. baru-baru ni Yepan jemput Ammi dan Geng ke Majlis Rumah Terbuka dia kat Nilai@Kota Seri Emas… Bagi Ammi majlis tu memang meriah sekali dan sebuah majlis yang berjaya…

Macam-macam menu yang ada.. antaranya ada Char Kueteow, Mee Soto, Ayam Panggang, Nasi Himpit, Roti Jala, Satay & Kuih Muih Raya…

Ammi

Gigihkan Ammi makan… actually Ammi tak perasan pun bila gambar ni diorang ambik..huhu.. Noty Noty..

Kawan-kawan Ammi yang turut hadir :

Abah

En.Abah

Naju

Mis Naju

Cik na

Cik Na @ Neth

Ajoe

Ajoe

Nurulina & Adam

Adam bersama aweksnyer Nurulina..Masa Ammi sampai je depa ni dah sampai dah…

Epan

Beginilah  wajah Epan masa open house tu…

Penat + Gembira + diri dah macam tak terurus = Majlis yang berjaya.

P1030806

Gambar yang sempat Ammi ambik.. ada Roti Jala & Satay

P1030823

Yang ni pulak Third Round… ada Lemang, Rendang, Nasi Himpit. ermm… Nyum nyumm…

char keawteow

Char Kueteow.. yang ni adalah antara menu utama pada malam tu… masak fresh ni weii…Panas!! Keluar terus dari kuali tau.. siap bukak khemah bagai… tukang masak diimport khas dari Penang…

P1030831

Kesian Ammi & Abah malam tu.. terpaksa jaga BBQ malam tu.. sekejap je la.. Ammi terdetect BBQ tak de orang jaga.. so faham-faham la apa jadi pada ayam tu.. kesian.. kayu arang & Ayam tak jauh beza warna dia… silap haribulan orang kompius mana satu ayam & mana satu arang.. hehehe

P1030856

Gambar ni bukan nak cite pasal tangan yang cantik tu yee… tapi nak bagi tau  pasal kuih yang dikepit oleh jari tu… tapi terima kasih jugak la kepada Model Kuih tu ye… Diva Neth…actually banyak kuih raya malam tu.. tapi yang terbaik kuih dalam gambar ni la.. apa nama kuih ni pun Ammi tak tau… tapi rasa dia.. Wallahhh!! sedapppp sangat….

P1030836P1030837

Macam ni la gambaran tetamu yang hadir pada malam tu.. mula-mula tu tak de la ramai sangat.. tetiba makin lama makin ramai la pulak.. ramai ke tak ramai ke Ammi tetap penuhkan perut sebelum balik..

Thanx a lot to Epan sebab dah jemput Ammi menghadiri Majlis Rumah Terbuka di Kota Seri Emas @ Nilai

Tags: , , , , , ,

5 responses to “Open House@Kota Seri Emas”

  1. Cik Na says :

    Wah!! best best.. biler ammi lak nak wat open house..

    muachh

  2. wan scorchys says :

    meriah tull.. rumah Yepan.. best best..
    a’ar bila plak ammi nak buat open house.?? dannndann dah nak ambis syawall baru nak suruh buat open house.. hahahah..

  3. Ammi says :

    [Comment ID #58 Will Be Quoted Here]

    ermm… suka buat soalan cepu emas ye cik na… tunggu Ammi ekonomi stabil baru buat open house.. hehe..

  4. Ammi says :

    [Comment ID #59 Will Be Quoted Here]

    hahaha.. pemintaan ramai.. emmm jawapan tetap sama.. ye.. ekonomi stabil boleh open house…

  5. Cik Na says :

    lar wan nie… cam tak tahu jer..concept selepas syawal and mendatangkan bulan baru.. kannn… semua org buat open house bulan syawal kiter wat lepas syawall lar.. baru unik and rare.. cam ner.. *larikkkk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: