Open House@Seri rampai,KL

Open House lagi…. hehe.. makan punya pasal Ammi menggigihkan diri pergi ke rumah terbuka kakak Ammi di Seri rampai.. Rumah terbuka ni buat ala kadar je sempena Syawal.. sedara mara & jiran-jiran terdekat je yang dijemput..

ammi

Biasa la rumah flat ni.. kena la duduk kat luar kalau dalam umah dah penuh..

P1030889

Menu biasa saja.. tak de la grand sangat.. ala kadar je… ada Nasi Himpit Kuah Kacang Ayam, Pulut Kuning dan lain-lain lagi..

ayam rendang

Ada Ayam rendang yang juga dimakan dengan Nasi himpit..

mee goreng

Mee Goreng.. actually Mee Kari Pulau Penang pun ada jugak.. tapi lupa Ammi nak ambik gambar tu.. sebab dah terlalu fokus sangat makan tu.. hehe.

kuih kasui

Kuih ni sedap sangat.. nama dia kuih Kasui.. actually kuih ni di tempah kat mak cik Miah, jiran kat situ jugak.. kuih dia sangat famous sebab kuih dia semua guna bahan-bahan asli.. tak ada pewarna… kalau tak caya cuba la…

pecal kacang

Kebetulan… nak di jadikan cerita.. jiran kat situ pun buat makan-makan jugak.. apa lagi serbu la… hehe dia buat Mee Kuah Pecal Kacang.. ermm.. pedas sangat.. nasib baik ada buah tembikai.. sejuk skit mulut Ammi..

P1030894

Lepas habis makan Ammi gi lepak kat hujung flat tu.. nak ambik angin..pastu baru Ammi perasan rupanyer kat blok sebelah ada buat party hehe.. diaorang punya lagi best siap gabung Birthday party & Open House siotttt… siap panggil badut bagai nak meriahkan lagi birthday party tu…

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: