Hukuman Mati!!

Ammi terima satu email dari kawan Ammi dari Putrajaya… Sebuah kisah tragis di sebuah negara iaitu Yemen.. ada seorang lelaki telah di jatuhkan hukuman “tembak 11 das di kepala”.. dengar kesiankan.. tapi kesalahan lelaki ni ialah merogol  dan membunuh kanak-kanak berusia 8 tahun…

Kalau kat Malaysia tak tau la macam mana hukuman dia… tapi yang dasyatnyer hukuman tu di jalankan di depan orang ramai..tanda peringatan kepada orang ramai.

**Ya Allah.. Janganlah Engkau ambil nyawa ku dalam keadaan macam ni..

image001image003

Pesalah di bawa di hadapan public

image004image006

Pesalah solat buat kali terakhir

image007image008image009

Pesalah berada dalam posisi hukuman

image010

Pesalah telah menjani hukuman.. bercerai lah nyawa dari badan. Semoga Allah mengampunkan dosa beliau.. Amin!!

Tags: , , , , ,

2 responses to “Hukuman Mati!!”

  1. Abah says :

    Ya Allah…ngerinya….

  2. Ammi says :

    [Comment ID #64 Will Be Quoted Here]

    ngerikannn… actually ada juga orng berpendapt diorang ckp hukuman kat dunia ni kena dihentikan dan dikaji semula ikut hukum islam.. hehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: