Archive | March 2010

Hadiah Birthday

Sepanjang Ammi hidup.. ini la kali pertama Ammi dapat hadiah Harijadi.. heheh.. suka memang tak terkata la kannn…. Daripada siapa hadiah tu tak perlu tau.. biar Ammi dan orang-orang sama waktu dengannya saja yang tau.. hahaha!!!.. yang Ammi nak Sharing dengan korang ni pasal DVD player.. Ammi memang dah lama teringin nak DVD player yang boleh baca banyak format.. akhirnya dapat jugak..

cornell

cornell

Jenama DVD player ni tak la semegah jenama2 yang popular.. tapi cukup la kalau DVD player tu ada semua kreteria-kreteria yang ada kat gambar tu.. yang paling penting ada format “XviD” dan “DivX”.. hehe.. jenama ni tak de la cokia sangat.. sesuai digunakan seisi keluarga.. murah pun murah.. dalam seratus lebih je.. DVD player ni jugak ada USB port.. so boleh tengok movie atau lagu melalui pendrive/thumbdrive..

antara format yang boleh dibaca.. AVI dan Mpeg.. tapi.. kalau cerita yang kita nk tengok tu tak di convert ke XviD atau DivX.. pemain ni tak boleh baca…

macam mana korang nak covert?… serch kat internet dan download software converter yang Ammi tulis kat bawah ni..

Name: Pazera Free FLV to AVI Converter
Version: 1.2

Advertisements