CitraRaya Malaysia

Majlis ini diadakan sempena sambutan perayaan Hari Raya, Deepavali dan Tahun Baru Cina… Christmas tak de la sebab berapa kerat je orang yg sambut Christmas kann.. so kolej Ammi celebrate 3 agama ni sahaja…Majlis ni bermula waktu pagi sampai la ke petang… setiap School kena hias bilik diorang ikut perayaan.. School Health Science buat hiasan Deepavali.. Program Manager bagi CitraRaya Malaysia ni adalah Rafidatul Akma.. pelajar Akhir MLT…

Rafi

Program Manager CitraRaya Malaysia.. Rafidatul Akma

Pengacara

Pengacara  Majlis ni adalah pelajar Senior dan digandingkan bersama pelajar Junior.. tapi Ammi nak komen sikit la… Ammi tak tau siapa yang pilih mereka ni.. tapi terus terang Ammi cakap.. Pengacara senior tu ok la.. maybe sebab di dah biasa jadi pengacra tapi penggunaan ayat oleh pengacara junior pada hari tu sangat la tidak sesuai langsung… tapi Ammi percaya kalau di asah mesti bagus.. hehe.. jangan marah ye.. ni komen ikhlas dari Ammi

Mustafa

Bacaan doa oleh Mustafa Kamaludin.. pelajar Teknologi Makmal Perubatan (MLT).. ni satu hal lagi… sepatutnyer pihak AJK dah ready siap-siap siapa yang nak baca doa pada hari tu… tapi sebaliknya.. !!! perancang kena beri keutamaan ye.. jangan last minute baru nak cari ustaz “terjun”….. heheh.. nasib baik la Mustafa ada pada hari tu.. kalau tak.. lu fikir la sendiri!!!..

anyam ketupat 1anyam ketupat 2

Dalam Jam 9 pagi macam tu majlis dimulakan dengan aktiviti pertandingan menganyam ketupat… peserta yang terlibat adalah terbuka kepada semua school dan lacturer.. Ammi tak pandai anyam ketupat.. makan ketupat pandai la..

DSC01667

DSC01670

DSC01671

DSC01673

DSC01674

Antara aktiviti di pagi hari adalah pertandingan membuat Kollam’s… peserta melayu, india dan cina turut terlibat..

DSC01707DSC01706

Antara pertandingan yang tak boleh blahh adalah pertandingan Makan Ketupat.. Kesian diorang ok.. Pihak Penganjur tak bagi air.. tercekik-cekik diorang.. kesian-kesian.. overall fun!!

madutiga 1

madutiga 2

madutiga 3

madutiga 4

madutiga 5

madutiga 6

Paling best.. pesembahan teater “Madu Tiga”.. berjaya membuatkan penoton semua pecah perut bagai nak giler.. gambar-gambar kat atas ni antara scene scene yang menarik.. Antara pelakon yang terlibat ialah Amin as Jamil,  Tanfidia as isteri pertama, Jun as isteri kedua, Zatty as isteri ketiga… pelakon-pelakon tambahan.. Reza as pembantu Jamil, Ojai as bapa kepada isteri ketiga Jamil dan Rio as Apek yang pegang bendera… Ammi bagi 5 bintang sebab memang kelakar habis tak hayyynngaattt!!!

Cabutan bertuah pun ada jugak.. kalau tak silap Ammi ada 20 orang yang menang cabutan bertuah tu.. antaranya ialah Ammi laaa “nombor bertuah 255″…. huahuahua!!! gelak bangga..

p/s :  gambar-gambar kat atas ni semuanyer diambil dari kamera Muzaiyana… thanx Mu…!!!

Tags: , , , ,

2 responses to “CitraRaya Malaysia”

  1. Abah says :

    Alaaaaa nak pegi nak pegi tapi tak bolehh lantas sedihhhhhhhh

  2. Ammi says :

    [Comment ID #210 Will Be Quoted Here]

    nape nak sedih pulak.. x pernah merasa ke…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: