Hadiah Birthday

Sepanjang Ammi hidup.. ini la kali pertama Ammi dapat hadiah Harijadi.. heheh.. suka memang tak terkata la kannn…. Daripada siapa hadiah tu tak perlu tau.. biar Ammi dan orang-orang sama waktu dengannya saja yang tau.. hahaha!!!.. yang Ammi nak Sharing dengan korang ni pasal DVD player.. Ammi memang dah lama teringin nak DVD player yang boleh baca banyak format.. akhirnya dapat jugak..

cornell

cornell

Jenama DVD player ni tak la semegah jenama2 yang popular.. tapi cukup la kalau DVD player tu ada semua kreteria-kreteria yang ada kat gambar tu.. yang paling penting ada format “XviD” dan “DivX”.. hehe.. jenama ni tak de la cokia sangat.. sesuai digunakan seisi keluarga.. murah pun murah.. dalam seratus lebih je.. DVD player ni jugak ada USB port.. so boleh tengok movie atau lagu melalui pendrive/thumbdrive..

antara format yang boleh dibaca.. AVI dan Mpeg.. tapi.. kalau cerita yang kita nk tengok tu tak di convert ke XviD atau DivX.. pemain ni tak boleh baca…

macam mana korang nak covert?… serch kat internet dan download software converter yang Ammi tulis kat bawah ni..

Name: Pazera Free FLV to AVI Converter
Version: 1.2

Tags: , , ,

2 responses to “Hadiah Birthday”

  1. Bear says :

    Rasanya not bad la dvd ni sebab banyak file leh baca.

    Walaupon Cornell, rasanya tader masalah kalao derang baru nak test market untuk DVD player.

    Ader jenama yang mahal pon ader yang taleh baca .avi ataupon tempat nak cucuk USB… wat ape…rugi je.

    Anyway, nape ammi tak hamik gambar dalam…luat kotak je?

    • Ammi says :

      betul2.. Ammi setakat ni tersangat la puas hati dengn DVD Cornell tu.. terima kasih banyak2 pada orng yg menghadiahkan benda alahh tu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: