Pasar Besar Payang @ Terengganu Part 1

Kalau pergi Kuala Terengganu memang tak terlepas la nak singgah Pasar Payang nikan.. kalau korang ada perancangan nak bercuti-cuti ke Kuala Terengganu, Ammi nak syorkan korang singgah la kat sini ye.. memang best.. selain daripada banyak koleksi-koleksi batik dan makanan-makanan.. harga kat sini ni pun not bad la..

Berhadapan dengan Pasar payang ni pulak ada satu lagi bangunan yang macam tempat beli belah, nama dia Bazaar Warisan.. tapi Ammi tak sempat pergi sebab nak kejar masa balik KL.. next time insyaallah Ammi pergi..

Berhadapan dengan Pasar Payang ni jugak ada satu gerai cendol bergerak naik motor.. ya Allah ya tuhankuuu… sedap giler cendol dia… susah nak dapat cendol macam tu kat KL… satu RM1.50..  ada gambar Ammi tepekkan kat dalam entry Ammi ni..

1

23

Ini laaa kedai Cendol yang Ammi cakap tu… korang wajib cuba k…Ammi jamin korang mesti suka punya.. Ammi lupa nak ambil gambar cendol tu sebab hilang ingatan bila sedut cendol dia… huhu!!

4

5

11

10

Antara kedai-kedai yang ada dalam Pasar Payang ni..

687

Naa Batik.. kedai ni banyak giler jual pelbagai jenis batik… dari harga murah hingga la semahal-mahalnya… tapi Ammi puas hati la kat kedai ni sebab layanan dia bagus sangat kalau nak dibandingkan dengan kedai-kedai yang lain.. agak tidak mesra alam la..

12

Macam ni la rupa Bazaar Warisan tu.. dalam dia tak tau la sebab tak masuk lagi.. insyallah next time ye..

Tags: , , , , , , , , , , ,

6 responses to “Pasar Besar Payang @ Terengganu Part 1”

  1. asyura says :

    laaa… nape x contact saya aleep pergi tganu? skrg saya da transfer ke tganu da… hhuhuhu

    • Ammi says :

      lorrr.. ye ke.. nape tak bg tau… actually ada plan nak gi lagi skali sebab jalan tak habis lagi.. nak contact number syura???

  2. Bear says :

    Cendol seddaaappppppp lengkali beli 2 (tamak)

    sib baik sempat beli. Uhhh terbayang2 seddapppppp!!

  3. sarah says :

    assalamualaikum, saya tak lah pandai sangat pasal internet ne tapi tu gambar cendol tu hubby i yang punya, boleh tak u send the pic to mu mail and tq pasal promot cendol kami ta verry much

  4. Ammi says :

    w’salam kak sarah,,,
    saya dah cek email.. nanti saya akan emailkan pada kak sarah ye…
    kak bagi maintain cendol tu sedap tau.. suka sangt la cendol akak tu… hari tu menyesal beli satu je….heheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: