The Kampung Inn @ Cherating

Kalau pergi bercuti selalunya mesti ada masalah dengan penginapan… tak tau nak duduk mana la… tak tau yang mana boleh dapat yang murah la… macam macam lagi la kannn… so Ammi nak berkongsi tempat penginapan macam ala ala chelet yang agak selesa, murah dan bersebelahan je dengan pantai Cherating…

Nama tempat tu ialah The Kampung Inn… Ammi ada sediakan beberapa gambar di sana.. tapi sorry sangat sebab gambar dalam bilik punya Ammi tak tau dah letak mana.. cari-cari tapi tak jumpa… tapi Ammi ada sedia sedikit maklumat sekiranya korang nak menginap di Kampung Inn ni…

Harga Ammi menginap :

RM60 (semalam)

Kemudahan :

Air-cond, Kipas, bilik mandi, selimut, TV biasa, Tuala, Katil single bed 1, katil queen 1

Nombor Tel :

0129661748 (Pakcik Tengku / pakcik pon boleh)

P1050518P1050521

Ini tak de kena mengena dengan tempat Kg Inn ye.. Actually Ammi nak cerita la sikit.. masa dalam perjalanan nak pergi ke Cherating.. Ammi singgah kejap di Ulu Bendul.. nak pergi toilet… masa tu cuaca panas yang amat sampai mencecah 40 darjah celcius.. memang panas giler… kalau korang tak caya tengok la gambar yang Ammi tepekkan ni..

P1050542DSC_3415

P1050541

Kat depan sana tu adalah Pantai Cherating.. kalau bukan musim tengkujuh.. laut kat sini memang cantik sangat.. so kalau nak pergi make sure bukan bulan tengkujuh ye…

DSC_3420 copy25122009384DSC_1606

Kat sini korang jaga la kebersihan sikit ye sebab ada monyet kat situ.. nanti dia datang sepah sepahkan sampah korang.. dan kalau korang nak BBQ pun boleh sebab dia dah sediakan tempat.. tapi tempat takde la grand sangat.. kena la dengan flora and fauna ok…

p/s :

Kalau nak percutian bajet ke Cherating boleh la pergi ke The Kampung Inn..

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 responses to “The Kampung Inn @ Cherating”

  1. Karin Bergquist says :

    Hello!

    We are interested to visit the east coast of Malaysia on the 10th of February and about three nights. Is it still raining season? We are two adults and two children age 10 and 13. Can you offer a good price for us?

    Best regards Karin Bergquist from Sweden

  2. Ammi says :

    Hello Karin….
    Thanx for visiting my blog. First of all, sorry to say that i am not the person who incharge Kampung Inn as i was also once a guest there few months back. Im just reviewing the place in my blog. Through my experience, you just should straight go there and make a reservation as the place has plenty of room. However, i am not sure about the season because the best month to visit east coast is in May and June🙂 Hope thats help u guys a bit🙂

  3. nisa abu bakar says :

    hi ..cantik kan tempat ni..me n family pernah kesini last year.but to busy with my kids terlupa nak take foto..tapi tgk pic ni dah ingat balik memory tu.

  4. Ammi says :

    nisa.. memang best pun kat cherating ni kalau nk santai2kan.. btw minggu ni Ammi visit lagi ke cherating.. hehe

  5. chopa says :

    salam. boleh taw tak alamat kampung inn ni. hehe.

  6. adliff89 says :

    Hi, info yg sangat membantu. saye bercadang nak anjurkan konvoi ke cherating n berminat untuk menginap di the kampung inn.. Boleh x sharekan lokasi chalet tersebut… Whatapp 0133404551.. Terime kasih…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: