Tanjong Inn Villa de Fedelia @ Cherating

Satu lagi tempat penginapan yang Ammi nak cadangkan dimana tempat ni boleh tahan dan murah di Cherating, Pahang…. Tempat ni much better dari Kampung Inn… tapi setiap tempat tu ada kelemahan dan kekuatan masing-masing…

Tanjong Inn tak jauh pun dari Kampung Inn… sebelah menyebelah je… hehehe…  So kalau korang mementingkan pemandangan yang hijau di sekeliling korang.. Ammi cadangkan korang boleh la pilih Tanjong Inn ni.. ada burung Enggang yang selalu terbang dekat sini.. Ramai jugak mat mat saleh yang memilih Tanjong Inn ni.. Maybe sebab pemandangan dia cantik kot.. heheh.. agaknyer laa…

kalau korang jenis yang tak kisah dan sempoi..boleh la pilih Kampung Inn… Beza Tanjong Inn dengan Kampung Inn korang boleh la compare sendiri melalui entry Ammi yang lepas pasal Kampung Inn ye..

sedikit info about Tanjong Inn…

Harga chalet yang Ammi duduk :

RM 70.00 (1 malam)

Facilities chalet yang Ammi duduk :

queen bed 1, single bed 1, fan, toilet, blankets

Contact number Ammi lupa dah… sorry kkk… hehehe…alaaa.. korang depan sikit je dari Kampung Inn jumpa la Tanjung Inn ni..

123

Kawasan depan Tanjong Inn… ok la… tapi tempat parking dia agak sempit.. heheh

4567

Pemandangan di sekitar kawasan dalam Tanjong Inn…

8

Yang ni saja nak enterframe dalam entry ni.. hukhuk!!!

9

10

11

Pemandangan dalam chalet Ammi… nak bagi tau lagi sekali ni.. bilik ni tak de air-cond ye.. tapi tak panas la…

P/S :

Price and Facilities berbeza mengikut package yang di ambil…

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

50 responses to “Tanjong Inn Villa de Fedelia @ Cherating”

  1. en_me says :

    kelass ghitewww..

    psst: btw, dulu me ade bgtau pasal ‘memang lumayan’ kat blog lamer uoolss..

    http://memanglumayan.wordpress.com/about/

  2. Rose says :

    hi ammi..sy ada plan nk ke cherating hjg thn nie dgn mmbr2..ok jg penginapan kt kg tanjong nie..pakej yg disediakan di situ cm mn ye? ada tak termasuk dgn makan?

    • Ammi says :

      pakej dia ok.. tempat pun ok.. harga tu ikut tempat penginapan yng kita ambil la.. macam ammi pergi hari tu 3 orang je.. so ammi ambik pakej RM70 semalam.. so memang jimat la… kalau pergi ramai-ramai memang best dan save bajet… pakej yang kita ambil hanya penginapan sahaja.. x termasuk makan.. selamat bercuti ye rose..

      • muna says :

        Baru2 ni sy ad pg mginp kt tanjung inn ni..tmpt dy ok la cntik..tpi yg sy xsuke owner chalet tu sombong sgt gn org mlyu kite ni…dgn fmly sy lnsung xd tgur n buat ktrg mcm org asing!!..dy lbih lyn mat salih yg dtg..paling aq bngang time mk aq bg kunci blik nk chekout kt bini owner tu dy jeling n trme kasih pn xde..mse mule ktrg smpi pn dy xd lyn ktrg..pdn aq tgk xd org mlyu kt situ..SO KPD YG NK G CHERATING Tu G La CHaLET LAin..

      • alifsobry says :

        oooo pakcik tu ker.. memang saya pun ada perasan jugak.. poyo sikit.. memang agak sombong….. tapi saya pedulikkan jer,,, yg penting dapat harga murah… hahaha….

  3. Rose says :

    yake..tp restoren byk ker area citu? ada no fon chalet tanjong inn x? ammi pulau pangkor dh pergi ker?

    • Ammi says :

      unutk pengetahuan rose.. kat situ memang ada kedai2 makan tapi Ammi x makan kat situ pon… Ammi makan di luar sikit dari kawasan cherating tu.. kadang2 makan di terengganu sebab 15 minit je nak ke terengganu tu.. harga pon murah… memang bajet giler..

      cuba rose try call this number.. 09-5819081

  4. Rose says :

    yake..ok nnti rose try call..klu dh ada kdi mkn area ctu sng la ckt..coz mybe km pergi naik bas persiaran..tq ye..

    • Ammi says :

      ooo.. kat dalam tu ada je kedai makan… heheh.. actually hari ni parent ammi pergi cerating jugak.. hahah.. ammi pun x tau diorang pergi cuti mengejut.. hahah.. have fun k rose..

  5. Rose says :

    oo..yake..wak xikt skali..
    ok..klu rase nk prgi pangkor bgtau la..
    coz bln 6 ari2 ros pi sna..mmg best..

    • Ammi says :

      Ammi dah pernah pergi pangkor with my family… memang best pun.. tapi satu je x best sebab kat sana transpotation kena sewa.. hehehe.. tapi kalau ada rezeki lebih insyaallah boleh jugak pergi lagi sekali..

  6. Rose says :

    Hr2 ms ros pi pngkor..km ambk pakej smua…(tmbg feri,van persiaran, chalet n mkn 3kali) so sng la..bajet berpatutan la..murah, chalet pun cantik..

  7. Rose says :

    Rm 85 sorg..tp xslp kena 20org keatas kot..coz km pi sna 40org..
    tp klu awk nk pi sna nnti sy taya kn abg yg sy ambk pakej dia 2..
    coz puas hati la..dok mimpi2 lg pi sna..hehe..

    • Ammi says :

      uik.. ramainya 40org.. hehe.. Ammi selalu p bercuti dalam 3 – 4 org saje.. tu pun dengan best frenzz… hehehe..ok gak tu kalau Ammi nak p sana boleh jugak refer kat rose nnt.. tapi mcm mana nak contact.. bg ammi YM boleh ka???

  8. Rose says :

    kami ada group team holiday tour..so mmg smua kaki jln la..selang dua sure jln..bln dpn igt nk gi nilai kl..bln 12 nie br plan nk pi cherating..email leh (ros_skut@yahoo.com).

  9. shah says :

    hotel budget atau chalet yg murah ada x

  10. paneer says :

    TM FAMILY DAY 3D 2N UTK 60 ORANG,45 DEWASA 15 KANAK,
    MAKAN
    LUNCH 3
    B/FAST 2
    DINNER 2
    EVENING TEA 2

    PADA 30/4/2011- 2/5/2011

  11. siti soliha ahmad says :

    sy ngan kekawan ngat nk uat reunion kt cherating,tp kmi tngah mcari penginapan yg murah untuk 30 org..slain itu,tanjung inn in dkat x dgn pantai cherating?

  12. Ammi says :

    Paneer :

    invite ammi ke?? hehe.. ke nak tanya soalan… confuse ni..

  13. Ammi says :

    Siti Soliha… ..

    kat sana nk buat reunion memang seronok sebab tanjung inn ni berada dalam kawasan dia sendiri… tanjung inn ni sebelah je dengan pantai.. tapi x de la betul2 sebalh pantai.. ada jarak sikit ke pantai tu…

    kat tanjung inn ni harga berpatutan.. sebelah tanjung inn ada kampung inn.. pun sesuai nk buat gathering… harga pun murah je… siap ada tempat BBQ dan berdekatan jugak dengan restoran..

    apa2 hal pun better call pihak penginapan awal2.. takot ramai org.. harga untuk 2011 ni ammi tak sure la.. maybe naik.. maybe stil maintain..

  14. yusna says :

    hye..selamat berkenalan ..
    best je sy tgk tempat nie, ingt nk pegi la ..

    boleh x gtau sy contact person @ ape2 detail tentang tanjung inn nie ..?

  15. Ammi says :

    selamat perkenalan juga utk Yusna…
    tanjung inn ni memang menarik.. relax dan santai…
    ammi actaully terlupa sangat2 nk ambil nombor phone tanjung inn ni.. tapi don worry sebab kalau pergi sana memang boleh jumpa punya dan insyallh ada kekosongan sebab ammi pun sampai sana baru tanya pasal chalet n ada je yg kosong..

  16. yusna says :

    oic

    harge RM70 tu dia kira utk bilik je ye?
    chalet nie dekat ke ngn pantai cherating?
    puas cari directory dier tp xde pulak .

    btw, tq ye .. ammi nie dah mcm kaunter pertanyaan plak .hehe

  17. Ammi says :

    Yusna :

    Btw, Ammi tak pasti untuk harga terkini sebab tahun 2011ni tak visit ke cherating lagi… (n_n)..

    kalau dulu RM70 tu untuk sebuah chalet… dan memang dekat dengan pantai…

    itu la memang susah jugak nk cari sbenanrnya directory dia…. tapi kalau dh ada kat kawasab cherating tu insyallh mesti jumpa punya sebab pusing2 pun dalam tu jugak…

    wlcome.. tak per.. kalau kena dengan soalannya Ammi tak kisah pon.. insyallh ammi try jawap sebaik mungkin… hope sedikit sebanyk dpt membantu..

  18. yusna says :

    ok..tq sesangat .. mmg bnyk membantu.

    aneway, sy da dpt no fon tempat nie, nnt call je terus lg senang kan..

    (-__-)v

  19. Ammi says :

    sama2… yup.. better Yusna call terus untuk daptkn info yg lebih tepat…
    terima kasih visit blog Ammi

  20. fazlini says :

    hai amni..sy n suami plan nak g cerating nextweek..dalam gambar yg amni tnjukkan nampak view mmg cantik..sy dah kot blik aircond da full yg ade blik fan jer..ok x blik tu? tanjung inn ni dekat x nga legennd resort?brapa mnit ye nak g sane?

  21. Ammi says :

    btw fazlini… ammi duduk dulu pun bilik yg x de aircond but still best.. tak der la panas dan selesa sangat la.. cuma ammi syorkan beli la ubat nyamuk yang asap tu.. kalau nak lepak2 kat luar tu selesa la sikit…

    legend resort ammi tak pasti la kat mna fazlini.. sorry ye.. btw, dekat kampung inn pon ok jugak.. ada aircond.. kipas.. TV,, tuala.. selimut… cuma rumah dia x de la secantik tanjung inn… harga pun lebih kurang je dengan tanjung inn..

  22. Bear says :

    Tambahan : Perjalanan dari Kampung / Tanjung Inn ke Legend resort tak jauh. Dalam 10 – 15 minit sahaja sebab kawasan dekat situ memang tempat resort2 yang berdekatan antara satu sama lain…

    Terima Kasih

    Yang Benar,
    Setiausaha tidak rasmi

    ^_^

  23. Ammi says :

    bear…
    thanx bagi information.. actually ammi memng dh x perasan dah.. huhu

  24. laili says :

    ad pantai x????ad xtvity ape yg boley buat kat sane

  25. Ammi says :

    laili…

    memang tanjung inn ni sebelah dengan pantai…
    ammi x sure la apa ada xtiviti kat sana.. sebab masa kat sana ammi lebih kepada buat hal sendiri..

  26. nurul says :

    Hi, boleh tak bagi contact no. tuk chalet nih? i call this no. 09-5819081 x dapat

  27. Ammi says :

    nurul.. mungkin number phone dia dah bertukar.. ammi pun x sure la… maaf yer

  28. rina says :

    salam, stlh tgk pic. ammi sy berkanan n nk ke cherating pd 2-4 sept 2011..tp ammi takde no contact mcm dorang ckp contact tp tak dpt😦 leceh arr…ammi nk tanya…kat tanjong inn ni ada tak family chalet.. (sebuah yg agak beso bole menempatkan lbh dr 4 org sbb takmo la pisah2kan fmly member..kalo bole biar sekumpul…n bole masak tak kat tepi pantai chalet ni? tq..

  29. rina says :

    ammi lg satu nk tanya tu lecak tu kat mana? depan chalet ke?…lain-lain da best…tu mcm tak best la…

  30. Ammi says :

    Rina…
    ooo.. mintak maaf yer sebab x dpt nk tolong dr segi contact number.. tp dont worry la… tempat2 kat sini semua dekat2 jer… sebelah2 jer… actually kat tanjong inn ni ada chalet besar utk family… siap ada aircond sekali.. so dont worry la.. cuma takut la nak book nnt habiskan…

  31. rina says :

    salam..oo..mcm tu ke ammi…mekasihlah ats info tersebut…skrg sy dah cuba call tp still tak dpt (engage)😦 camne saya nak book…kalo tak book nnti pergi dah dibooking org lain ..payah…sape bole tolong saya…tolonglah…😦

  32. rina says :

    saya dah call berkali-kali tp engage memanjang…apsal la smpi mcm tu? teruklah…at least owner ltk la no. h/p ke or no lain lg satu ..lecehla mcmni…owner tau tak mslh ni? kalo sshkan org baik tak payah bukak chalet tu ttp je…

  33. Ammi says :

    rina…
    kalau rina nak tau.. masa ammi pergi tanjung inn ni pun mana ada book.. masa pergi sana terus jer pergi tanjung inn ni dan terus tanya.. alhamdulillaj banyak jugak yang kosong dan masa tu ammi pergi hari jumaat.. dan balik hari ahad… hehe..

    insyallh.. gamble jer… mesti ada punya.. lagi pun bukannya musim cuti sekolah…

  34. hanyhydrilla says :

    salam. na tnye cmne plak kalau chalet payung guest house ek. citu okay ta. tempat park kete jauh ke eh, na pegi cherating end of nov thun ni. dah survey internet tp cm ta brape clear la tempt tu. kalau2 ammi tau laa.thx anyway🙂

  35. Ammi says :

    hanyhydrilla..
    actually ammi x tau la tempat tu.. sebab selalu pergi pun memang kat area2 situ jer… x explore sangat chalet2 lain…. sorry ek.. x dapat membantu…

  36. muna says :

    Baru2 ni sy n fmly dh pgi…tp lynan mesra dr owner sndri lnsung xd..senyum pn xd..sy prhatikn je owner tu dgn mat salih @org2 yg kaya dtg k chalet tu..amboi bkn main senyum gelak2 n bsembang..bile ktrg dtg dy trus jeling2 n ckp pn cm kurang ajar…owner tu dh bya mak aq tp time mk aq bg kunci lnsung xd ckp trme kasih..jeling ad la..nk je aq sound sbb xd adap lyn plngan..pdn la aq tgk chalet tu xd org mlyu..myb sume dh kne..aq doa mga chalet tu tutup..dgn org mlyu kite sombong..kt akhrat jmp jgk..

  37. mustakim says :

    nak tnye… nie kire satu kepala or satu chalet… n laki pmpuan bole masuk skali kew

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: