Nature Park @ Kuala Selangor

Satu lagi tempat yang menarik yang ada di Kuala selangor iaitu Nature Park.. atau dalam Bahasa Melayunya berbunyi Taman Alam… kalau korang pergi kat sini boleh la anda singgah sekali di Taman Ikan Air Tawar..Sesiapa yang minat pasal tumbuh-tumbuhan dan aktiviti2 lasak ni boleh la datang ke Nature Park.. murah je tak mahal pun…

Ammi tak de apa sangat nak cerita kat Taman Alam ni sebab tak explore habis pun.. lagi pun dah jam 6 petang masa tu.. dah tak de orang dan Taman Ikan air tawar tu pulak tutup.. ye lakann.. dah petang siapa la yang nak melayan… di pendekkan cerita.. Ammi masuk Nature Park tu dengan adik2 Ammi.. tapi separuh jalan je.. pastu kitaornag patah balik.. sebabbbbb.. Horrorrr ok… korang tengok la sendiri tempat tu.. heheh…

Kalau Korang nak tahu lebih lanjut boleh la contact pihak Nature Park ni ye…

Park Office :

Kuala Selangor Nature Park,

Jalan Klinik, 45000 Kuala Selangor, Selangor Darul Ehsan.

Tel :

(+6)03-32892294

Fax :

(+6)03-32894311

1

Masa Ammi on da way nak pergi Nature Park.. ada la terjumpa dengan orang main pertandingan siapa pandu kereta sorong paling laju.. huhu.. memang kitaorang pecah perut la masa tu.. sebab kelakar tul cara dia.. actually tindakan yang agak bijak dan jimat masa untuk alihkan kereta sorong tu..

2

3

Siapa nak pergi Taman Ikan Air Tawar ni boleh la datang pada hari dan masa seperti tertera di board di atas ni.. Ammi tak sempat masuk.. next time la kalau ada rezeki..

46

Board yang ni pulak price masuk ke Nature Park… By the way kalau korang nak  buat program kat sini.. pihak Nature Park ni ada sediakan tempat tinggal.. if you all want to know about accommodation..you all contact la number telephone yang Ammi tulis kat atas tu haa…

578

Sebarang Pembayaran atau pertanyaan semasa ada kat Nature Park boleh la korang pergi ke kaunter yang ada 3 orang gadis tu ye… kat dalam ni ada la banyak maklumat pasal tempat ni…

So Bermula la suku perjalanan Ammi ke dalam Nature Park ni.. hehehe..

91012

Korang tengok la sendiri perjalanan ke dalam Nature Park ni.. hehehe.. memang suku jalan je la kan.. dah la tak de orang.. perjalanan 3 kilometer hokkey..pastu Ammi berempat je… pastu dah nak senja pulak.. memang kitaorang patah balik la kannn.. karang jumpa benda2 aneh kat dalam tu memang lari tak pijak tanah la nanti..heheh.. tapi kalau pergi ramai2 kat sini boleh jadi antara aktiviti yang menarik…

13

Dah nama Nature kan.. so memang ada la spesis-spesis seperti di atas ni ye… banyak jugak.. lepas tu mengikut pulak tu sampai ke kereta..tu yang tak tahan tu…hahaha.. sempat la jugak tengok mereka-mereka ni buat projek di tengah jalan ye.. ish ish…

P/S :

Insyaallah.. ada rezeki lain maybe Ammi akan explore tempat ni sampai habis ye.. lepas tu boleh la bagi tau kat korang..

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: