Anak Musang

Bak kata orang tua-tua  “sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga.. “.. begitula juga kisah SeEkor anak musang yang lebih kurang sama dengan je dengan pepatah tadi…

al-kisahnyer…. jiran sebelah umah Ammi ni nak pindah rumah… biasa la orang menyewakan.. nak tak nak kena la belah jugak dari rumah tu… itu pun sebab owner rumah tu macam palat ye… Ammi & family pun tak suka dengan owner dia… orang melayu tapi perangai macam orang tak de agama… ish tak faham la Ammi…

Ok.. berbalik kepada topik utama… gosip-gosip tak mau ye… ehemmm eheemmm~~… dek sebab owner rumah tu macam palat berkira nak mampos… so jiran Ammi yang menyewa tu pun apa lagi hangin lakan… so tetiba dia pun jadi berkira juga…tanah-tanah yang dia dah simen dan syiling-syiling rumah yang si penyewa tu pasang dia pecahkan balik ye sebelum dia blah dari rumah tu…hahh amik ko.. puas hatikan…!!

Tengah-tengah syok mencabut syiling tetiba terjatuh anak musang dari syiling rumah tu ke lantai.. kesian ok.. hidung dia berdarah… dah la comel… Ammi rasa spesis musang pandan kot.. macam mana la boleh sesat menyewa sekali kat rumah tu pun Ammi tak tau la… baru teringat.. rumah Ammi kan dalam hutan.. macam-macam ada!!!..  anak musang tu terjerit-jerit.. hidung dia bleeding…maybe tengah kesakitan kot… Ammi sempat la jugak ambil gambar si musang ni…kesian dan sedih… tapi masih hidup la…

Kesiankan.. Ammi nak ambil bela.. tapi parents Ammi tak bagi la… sedeyyy…. pasrah je la… pastu jiran Ammi bawak dia tak tau la pergi mana… (T_T )

Selamat Tinggal Anak Musang….. sayonara bye bye!!!

Tags: , , , , , , , , , ,

9 responses to “Anak Musang”

  1. Bear says :

    Bestnya kalao dapat bela…orang lain bela kucing, leh la pulak bela musang… hahahahaha

    • Ammi says :

      itu la kan.. exotic sangt.. musang tu makan buah je… tapi nak wat mcm mana.. mama ku tidak mengizinkan… (T_T)

  2. che'burn says :

    a’ah..bela musang..lain skit..pastuh leh jd ‘werewolf’..pastuh leh geng ngan jacob (twilight)..hohoho

  3. amirah says :

    saya berminat nak beli musang ni kalau boleh, sbb saya ada bela musang jantan, jadi skrang ni tgh mencari musang betina, jadi kalau boleh tolong ye, no tepon 0109014524

  4. MiszNe says :

    Cikgu saya selalu jugak bawak anak musang ngan 3 ekor arnab dia dtg skolah bila ada aktiviti koko..cikgu saya ckp nak bela anak musang ni sng jew..die x buas mcm sugar glider or arnab..anak musang ni manja n x gigit orang..x yah risau sebab die x penah gigit orang…sapa yg ada nmpk anak musang tu x yah takut lah sebab diorg kecik lagi dan x akn gigit org..

  5. Ammi says :

    miszne..
    musang tu memang comle… tapi ammi bela kucing dengan arnab jer.. mana atahu ada rezeki boleh la bela musang pulak…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: