Arena Seafood @ Hulu Langat

Dalam diam-diam dah 2 kali Ammi pergi makan kat Arena Seafood ni… first time pergi makan kat situ pun dah menjerit kesedapan… Tom Yam dia…. OOOO MY GOD!!!! sedap gilesnesss…

First time pergi tu tak ambil gambar pun… so this time pergi memang tak lepaskan peluang la kan mengambil gambar…

Berikut senarai jumlah bintang untuk setiap ketagori di Arena Seafood Hulu Langat… markah penuh 5 bintang… :

servis   :

4.5 bintang

kebersihan   :

4 bintang

keramahan  :

4 bintang

kepantasan menyediakan makanan :

5 bintang

kesedapan  :

4 bintang

harga  :

4 bintang (berpatutan)

keseluruhan :

4 bintang

Makan malam kali ni Ammi order :

siakap stim limau, telur bungkus, tomyam ayam, tomyam campur, ayam masak gajus, nasi putih, air bandung ais dan tongkat ali… harga semua RM54 sahaja… ini untuk 2 orang makan… hehehe… bila senaraikan balik menu ni tetiba rasa banyak pulak Ammi makan… tak pe.. next week start pergi gym balik ye…

Di Arena Seafood ni diorang ada sediakan menu special… maksudnya masakan2 yang special yang disediakan di sini.. yang pastinya.. best… harga pon berpatutan… hahhh.. apa lagi.. tengok senarai menu tu lepastu pergi la order….

Ayam masak gajus… sedap ye… memang sedap…

TomYam ayam dan campur… terasa dengan pedas, masam dan manisya… nyum nyummm…

Siakap Stim Limau… ikan dia sangat la besar.. isi ikan ni sangat lembut dan wangi dengan daun sup dia..

Macam biasa la… Telur Bungkus..

Timun cicah sambal belacan yang disediakan oleh pihak restoren.. yang ni rasa dia Ammi tak tau la ye.. sebab Ammi tak makan…

Arena Seafood ni tak pernah tak de orang.. setiap hari penuh dengan orang.. dia dibuka malam sahaja… kalau tak silap la.. siang-siang dia tutup.. restoren ni betul-betul di sebelah jalan raya.. restoran paling merianh dengan lampu dan rekabentuknya macam ala-ala deko kelantan-thailand… pergi la cuba sendiri…

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

13 responses to “Arena Seafood @ Hulu Langat”

  1. en_me says :

    ammvoiii makan sakanns.. ehehe

  2. Bear says :

    Warfff lapar balikkkkkk. Waagghhffffffff OM NOM NOM NOM

  3. che'burn says :

    kat hulu langat?? kat area mane tuh? hulu langat tu besau gak..thahara seafood kat kg pandan pon sedap gak..fuhh, kecur beb!

    • Ammi says :

      area batu 14… berdekatan dengan masjid besar batu 14 tu.. tapi dia atas sikit … kalau dari bukit ampang tu bila turun bukit tu jumpa masjid belah kanan pastu belok kanan terus je… jumpa belangan bistro dulu sebelah kanan.. depan lagi tak jauh dari situ akan jumpa arena seafood tu sebelah kanan.. hehehe

  4. fairuz says :

    mak aih kecur tengok…

  5. theblabber says :

    perghhh..siakap steam tu..stim selera makan guwe tgk. how i wish kat uk ni ada siakap!!

  6. nur ain says :

    askum awk ada no fon utk tmpahan arina seafood hulu lanagt ni tak

  7. wak jon says :

    umah aku dekat sgt ngan kedai ni..tak smp 1km pun..tp aku banned kedai ni..atas sbb2 tertentu..sorry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: