Melaka River Cruise

Dalam keadaan tak sihat dan stress2 ni.. sempat jugak la Ammi merelaxkan diri kat Melaka… selalu Ammi pergi Melaka mesti asyik pusing2 kat Bandar Melaka tu.. dah jemu.. so kali ni Ammi tak pusing2 Bandar Melaka tapi tukar angin pergi naik Melaka River Cruise…

Nama wah wah wah.. !!! macam naik kapal cruise je kan.. padahal naik bot je… heheh…  walau pun naik bot.. tapi ini adalah salah satu pengalaman Ammi yang agak best… sebab Cruise yang Ammi naik ni akan bawak korang semua pusing2 bandar Melaka…  Actually bila korang naik cruise ni baru korang akan perasan rupanya ada lagi tempat2 kat Bandar melaka tu yang Ammi tak pernah tengok..

So Ammi nak kongsi la gambar2 kenangan Ammi masa kat sana.. mana la tahu kot-kot korang rasa macam nak naik jugak Melaka River Cruise ni kannn…

untuk memudah dan menyeronokkan lagi percutian korang… Ammi ada sediakan senarai hotel yang menarik untuk korang.. mungkin boleh memambantu korang membuat bajet percutian anda di Melaka..

Klik :

HOTEL DI MELAKA

Macam ni keadaan Bandar Melaka pada hari ahad… masa ni memang ramai giler orang.. macam-macam bangsa boleh jumpa..  yang bagusnya masa hari tu cuaca sangat la mendung.. best sangat untuk berjalan2…  kalau korang nak tau motif kitaorang datang bandar melaka ni semata2 nak makan cendol je.. heheh..

Kalau korang rasa teringin nak naik cruise ni.. Ammi sediakan sedikit info pasal harga untuk korang…

Tu dia… pemandu bot Ammi dikendalikan oleh seorang pompuan ye.. heheh… cekap pulak tu dia bawak.. kagum kagum!!

Memang banyak betul tempat dan pemandangan yang Ammi tak pernah nampak… so tak rugi la Ammi  bayar RM10… kalau tak silap Ammi perjalanan Ammi naik bot ni pusing2 lebih dalam 40 minit macam tu la… balik dari naik bot Ammi pergi Jonker walk jap beli barang sikit.. hhehehe

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 responses to “Melaka River Cruise”

  1. Bear says :

    Satu pengalaman seumur hidup! Walaopon kampung kat Melaka, ni 1st time naik! BEst2! Leh feeling2 Titanic

  2. mila al manz says :

    hehe..tq…on 30/5 ni…mmg plan nk g mlke..nk cuti ngan fmly…tks 4 d’pic.n d’info…..melaka cntik o…

  3. Ammi says :

    selamat bercuti ye mila… terima kasih sudi visit blog ammi… hopefully blog ammi dapat bagi info sedikit sebanyk…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: