Menara Taming Sari @ Melaka

Lama bebenor Ammi tak update blog ni.. last update 28 ogos bulan lepas.. al maklum laa.. kusyuk beraya kannn… Raya tahun ni (2010)… memang sangat bermakna untuk Ammi… sebab….

1.  Beraya di penang setelah lebih kurang 4 tahun  tak balik…

2.  Makan angin with my family at Melaka…

3.  Masih dapat duit raya walaupun dah tua bangka… hukhuk!!!

Ok.. berbalik ke tajuk utama ye…. masa Ammi makan angin kat Melaka… Ammi tertarik dengan satu benda alah yang tinggi mencium langit…. nama benda tu Menara Taming Sari… ketinggian menara ni adalah 110 meter… tapi benda alah ni akan bawak korang semua naik kepuncak menara tu setinggi 80 meter… masa untuk naik ke menara tu adalah selama 7 minit…  tapi korang tak payah la nak risau penat naik sebab bukan kena jalan kaki pon… just duduk je kat kerusi yang disediakan.. heheh…

Kat sini Ammi sediakan sedikit maklumat bayaran… kalau korang teringin nak naik kann~~~

Harga :

RM10.00 (kalau ada IC)

RM20.00 (kalau tak ada IC)

Klik :

HOTEL DI MELAKA

Sebelum naik korang akan diambil gambar oleh pihak menara tu… lepas naik menara tu korang boleh la ambil gambar tadi… free??? ohhh no no no…  Ammi tanya berapa ringgit kat staff yang bertugas tu… tau diorang cakap apa?? “RM30 hengget jeeeee”… pic dia saiz 4R ke atau 6R macam tu la… tekedu jap Ammi… harga OMG!!! kenapa mahal sangat… common la.. takkan dengan WARGA NEGARA MALAYSIA pun jual harga semahal tu kann… kalau orang kurang berkemampuan tu macam mana… kesian tau kat diorang…  please pantau harga wahai menagement Menara Taming Sari… tak masuk akal…

Ni Ammi sediakan sedikit gambar kenangan masa kat sana… hehe.. hope uolls enjoy…

Ni la tempat yang akan bawak korang naik ke atas,,, huhuh.. serammm!! Bukannya apa… Ammi ni ada masalah gayat melampau… kaki Ammi akan kejong tak boleh bergerak… hehhe… opsss!!! kantoi…

Ok.. masa ni Ammi tengah on the way naik ke puncak… kalau korang nak tau.. masa ni Ammi memang dah cramp ye… orang menjenguk ke depan tapi Ammi makin mengesot kebelakang… hehe.. nak update blog punya pasal.. ku gagahi jua… nampak macam Ammi berdirikan.. sebenarnya tak ye… Ammi tak mampu nak bangun pun.. kaki Ammi dah tak de tenaga tetiba on that time.. jantung rasa macam nak jatuh.. macam nak jerit “bawak aku turun sekrang jugak…”

Bila korang ada je kat atas puncak menara setinggi 80 meter tu.. macam2 yang korang dapat tengok.. antaranya… Laut Selat Melaka… Dataran Pahlawan, Mahkota Parade.. dan hampir keseluruhan bandar melaka dapat korang tengok.. heheh.. so datang la becuti-cuti di melaka ye…  Ammi yakin banyak lagi di Melaka tu yang korang tak explore habis lagi..

ok dah letih.. nak cau dulu pergi Mid Valley… hukhuk!!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 responses to “Menara Taming Sari @ Melaka”

  1. Bear says :

    Tak patuttttt tak patuttttt perkataan “ajer” tu bakal mengundang selipar ke mulut

  2. Mazrul ramzi says :

    Salam..untuk pengetahuan, di bawah program mykad smartshopper, kita telah buat usahasama dengan Ketua Menteri Melaka dan selepas ni sape2 yg melawat ke tempat bersejarah melaka spt taming sari tower akn dpt diskaun hanya dgn tunjuk mykad.tapi mykad perlu diaktifkan dulu, free je. Untuk makluman sila email atau rujuk ke blog sy

  3. Ammi says :

    Mazrul ramai…
    thanx utk information… (n_n)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: