Masjid Terapung Pulau Pinang

Kalau pergi Penang  tak jalan-jalan tu memang tak sah la kan.. rugi rugi!!!… Siapa cakap kat Penang tak de Masjid Terapung… ??? ada tau… bukan kat Terengganu je.. hehhe… actually dalam perjalanan pusing-pusing di Batu ferringi nak cari tempat-tempat menarik.. Ammi ternampak satu masjid yang memang cantik dan besar…  pastu.. apa lagi baca la nama masjid tu kan.. OMG!!! terkedu kejap.. tak sangka la pulak kat penang pun ada masjid terapung.. hukhuk.. bangga Ammi tau.. heheh..

ni Ammi nak cerita la sikit pasal Masjid terapung ni…

Masjid Terapung ni terletak di Jalan Tanjung Bunga Pulau Pinang…  tiada sebarang bayaran dikenakan… ada ke masuk masjid kena bayar??? memang nak kiamat la kan… nama pun masjid so jaga la adab adab berada di masjid ye… kalau yang tak de kereta tu.. boleh naik bus rapid *U101…

kalau nak cari hotel pulak.. ini dia…

Klik :

HOTEL DI PULAU PINANG

Masjid ni berharga 15 juta… luas dalam dia boleh memuatkan 1000 jemaah..  bahagian luar masjid boleh muat 500 orang jemaah.. kalau kat parking kereta tu boleh sumbat kereta sebanyak 250 bijik kereta…

tak jauh dari masjid terapung ni ada perumahan awam.. best siot.. dekat je dengan masjid.. heheh… tu je la kot.. cerita pasal masjid terapung ni.. ok nak pergi jalan2 tempat lain pulak… ohh yee.. lupa nak bagi tau.. toilet dia bersih sangat…heheh.. menyempat tu…

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: