cerita jalan2 penang lagi

Tak habis2 lagi nak cerita pasal penang kannn… actually ammi boring… so daripada tak buat apa2 tu Ammi update la cerita-cerita yang Ammi ada kat blog ni.. kebetulan gambar pun ada so seronok sikit nak update..

Btw, dalam perjalanan pergi Batu Ferringi tu terjumpa la benda-benda yang agak menarik bagi Ammi la.. bagi korang Ammi tak tau la kann… so dah menarik tu Ammi ambik la gambarkan…aiishhhh.. banyak betul “kan”..

ada beberapa gambar yang Ammi rasa nak berkongsi dengan korang.. kalau tak best tu.. buat-buat je la macam best ek… heheh

Nak cari hotel Klik link ini yer…

Klik :

PENGINAPAN DI PULAU PINANG

Masjid dan tokong cina ni ada di kawasan bandar… yang menariknya dua2 ni dibina sederet dengan rumah2 kedai..  ermmm..  kalau tak silap ada di jalan Chulia, Penang…

Dua rekabentuk arca yang menarik.. pada mata Ammi la.. pada mata korang tak tau la kan… apa maksud disebalik bentuk arca2 ni Ammi pun tak tau.. yang penting.. benda alah ni milik kerajaan negeri pulau pinang hokkey..

bangunan ni kalau tengok memang sebijik rumah teres family duduk.. tapi ammi tak tau la kalau dia buat bisnezz dan tempat tidor sekali kannn… tapi memang cantik…

gambar yang ni pulak.. Ammi ambik bukan sebab apa.. sebab ternganga jap.. adik beradik upin dan ipin versi cina ada terjengoi kat tingkat tu haa… heheh.. comel kan??

Bak kata ayah Ammi.. kedai Kassim Mustafa ni sangat terkenal kat penang.. terkenal dengan nasi kandaqnya.. beroperasi selama 24 jam.. tapi masa lalu tu memang ramai giler orang.. tengok la tu sampai beratur orang kat luar tau.. (jangan pakai pelaris sudeyyy!!!) insyallah clean kot!! hehe

Ammi kagum sungguh perumahan2 di batu ferringi ni… sangat cantik.. memang high class sangat.. mesti mahalkan.. haii… dunia dunia…

kalau korang naik feri dari penang nak ke seberangg prai… jangan lupa singgah kat kedai jeruk ni.. pada yang minat jeruk je la.. Ammi tak minat sangat.. biasa je..kalau  ada telan…

macam2 jenis jeruk ada tau… ada jeruk pala, mangga, betik, kedongdong, ambra, salak… jeruk bawang merah dan jeruk bawang putih pun ada tau.. haddooiii!! Ammi dengar pon Ammi yang pening…

lepak2 kat pantai Padang Kota Baru…

Lepas lepak2 tu Ammi nak pegi pekena pasemboq la kononnyer… so Ammi singgah di restoran mamak Khaleel… tak jauh dari Ammi lepak2 tadi… tunggu punya tunggu akhirnya sampai la makanan yang di order tadi… OMG!! sangat la tak sedap ye dia buat.. dan yang penting yang Ammi order tadi bukan pasemboq tapi rojak biasa je.. dia tak faham konsep tauu.. hehe.. Ammi rasa dia bukan mamak penang kot.. sorry tu say..  upgrade sikit ye.. kalau nak makan pasemboq sedap pergi kat Padang Kota Lama ye…

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 responses to “cerita jalan2 penang lagi”

  1. Bear says :

    Kedai print and design rasanya tudio graphic la tu…skali wat printing kot… hummm. Hek ehh klon upin ipin..nak dekat sameeee :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: