Naik Feri Penang

Lama bebenor Ammi tak naik feri ke Penang… macam yang Ammi cakap la.. dah alang-alang ada kat Penang kena la pergi mana2 yang rasa nak pergi… so Ammi and family pergi Batu Ferringi naik ikut jalan laut naik Feri..

Harga feri pon dah naik yee… harga terkini RM7.50.. unutk semua jenis kenderaan… kecuali motor… harga untuk Ammi tak pasti la pulakkan sebab Ammi naik kereta…

So kalau pergi Pening tu jangan lupa try naik feri… dan kalau nak cari hotel di Penang boleh Klik link yang Ammi bagi ni..

Klik :

HOTEL DI PENANG

masuk tol.. hah!! apa lagi.. bayar bayar…!! RM7.50

tu dia… naik feri ni sama je dengan konsep naik bus… orang tetap ramai ye… penuh je semenjang… ermmm…

tuuu diaaaaa!!! kapal cruise pun ada tau… bestnyer kalau bulan madu atas tu.. ermmm..

pemandangan Jambatan Pulau Pinang boleh nampak direct je dari dalam feri… kalau korang peka masa ada dalam feri ni.. cuba korang tengok dalam laut.. mesti korang akan nampak Jelly Fish.. warna coklat dan besar2 la jugak..

dah nak sampai jeti dah ni…. actually kami naik feri dari jeti seberang dari  ke penang..

dah ready nak blahh dari feri… dan nak gerak ke Batu Ferringi.. huhu.. tapi cuaca panas panas panas… fuhhh!!!

Tags: , , , , , , , , , ,

6 responses to “Naik Feri Penang”

  1. Bear says :

    Wahh seumur hidup tak pernah naik feri..huhuhu kesiann

  2. akma says :

    sgt besh nek feri!suka2..hihi skali skala mengirup udara laut dri kne udara yg penoh asap kt KL nie..huhu

  3. akma says :

    of cos!panas tp puas aty 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: