Memancing @ Bukit Antarabangsa KL

Memancing??? tak pernah terpikir dan terbayangkan pon nak pergi memancing… hehe.. hari tu member Ammi si Amin ajak pegi memancing la kat Bukit Antarabangsa KL…Ammi agak excited la jugak kannn.. so Ammi pon setuju la ikut dia sebab yang paling penting adalah… Amin yang belanja.. hehe..

Memancing ni adalah pengalaman baru untuk Ammi… heheh.. walaupun berjemur di tengah panas.. gigih ni.. memancing semata2 nak dapatkan sekor ikan pon jadi laaaa…

actually di tempat memancing di Bukit Antarabangsa ni Ammi tak tau nama spesifik dia… ni hah.. Ammi sediakan maklumat sikit pasal tempat memancing ni.. mana la tau kot kot korang yang kaki pancing nak cuba kan…

Yuran :

1 joran  – RM10.00 sahaja…

Masa peruntukan :

4 Jam sahaja.. tu pun Ammi dah letih dah..

Saguhati :

RM1oo (setiap tangkapan ikan yang melebihi 5 kilo ke atas.. heheh)

Masa ni Ammi, Amin, Mus, Zetty dan Shima baru je sampai… Ammi ada ambil gambar bahagian depam tempat memancing ni.. mana la tau boleh jadi klu klu @ panduan panduan kepada mereka mereka yang nak pergi sini kann~~

Kalau nak solat pon tak de masalah sebab masjid dekat je dengan tempat memancing..

Pondok tempat memancing.. dan owner tempat ni pun akan lepak2 kat situ kalau ada orang memancing kat sini.. ermm biasa la pantau memantau… mana la tau kan.. kot2 ada ikan masuk bakul sendiri kannn~~~hehehe

tu diaaa..!!! shima kusyuk sangat masukkan perut ayam kat matakail…

ada gaya pemancing tak??? hukhuk… dapat ikan Garupi spesies talapia je… bangga tau…. walaupun dapat sekor je…

Member Ammi cakap ada pantang larang masa memancing… antaranyer..

> tak boleh langkah pancing

> kalau tak bersih tu kena mandi hadas seblum memancing..

sejauh mana kebenaran tu Ammi tak tau la…

Mus… sama la dengan Ammi dan Shima… asyik dapat ikan garupi je.. memang muka garupi kottt… agak2 korang.. mus tu tengah tarik apa???? huhuhu…

Kan Ammi dah cakap… tengok… Shima pun dapat ikan garupi jugak… hehhe

Amin dapat dua kali ikan patin… yang kali ke dua tu memang besar.. tapi tu la apa kan daya.. tak dak rezeki.. pin pemegang mata kail dia patah kena sentap dengan ikan tu…

Paling best Zetty la sebab baru 5 minit je pancing terus dapat ikan patin besar.. tapi bawah 5 kilo la.. lepas tu dapat lagi sekor.. ikan patin besar jugak.. hoh jeless jelesss….

Tags: , , , , , ,

4 responses to “Memancing @ Bukit Antarabangsa KL”

  1. Bear says :

    untuk mendapatkan ikan yang besar,

    kena pakai baju pink yang pink supaya ikan tu tertarik nak naik darat lalu memakan umpan. Hummmmm

  2. che'burn says :

    fuhh..best tuh mancing! aku dlu je penah mancing..mancing awek! haha..skang da kawen, xleh mancing da..hoho..

    • Ammi says :

      bagus bagus… jangan pancing awek banyk2.. setia pada yg satu. heheh.. ammi x pernah memancing.. tu baru 1st time pegi mancing.. itu pun member belanja..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: