Cozy place Restaurant @ Wangsa Maju

Cozy Place Restaurant… dengar nama je dah takot nak pergikan… apa yang korang bayangkan bila tengok nama restaurant ni… mesti terbayang.. High Class.. mahal… tempat orang-orang kaya… kan kan kan…..

macam tu la perasaan Ammi bila member2 Ammi ajak pegi dinner kat situ… Ammi dah cuak dah… dalam hati serba salah.. hati tu memang tak nak pergi la.. sebab memang confirm2 mahal… Ammi mana la ada duit… Ammi ingat nak order air je malam tu… tapi diorang suruh order jugak.. so Ammi dah serba salah dan Ammi order la makanan yang palinggggg murahhhh….. hehe… semua menu yang diorder malam tu memang mantap mantap belaka… sedap.. menu Ammi  yang paling murah pon bagi Ammi tak murah jugak la… nanti korang tengok la sendiri gambar kat bawah ni ek…

Tempat ni tak jauh dari Wangsa walk… area Wangsa maju Seksyen 5… dekat2 dengan NZ curry house… yang glamour tu la… kalau korang nak cuba pergi makan kat sana.. ammi ada sediakan Alamat untuk korang…

BTW… service dia sangat bagus.. Ammi suka… Ammi bagi 5 bintang… keep it up..

Alamat restaurant.. jika rasa berminat nak pergi laa… Ammi tak pergi dah la kot.. tunggu Ammi kaya baru pergi ye.. hehe

Cantikkan restaurant ni… macam ala ala english style… tapi bukan tempat Ammi la…  yang berkemampuan tu boleh la pergi…

Kuew Teow goreng Kantonese…kalau tak silap Ammi.. kalau silap mohon ampun..

Braised yee Mee…

Kuew Teow Halia Daging… ni sedap ni.. daging dia lembut sangat.. nom nom nom…

Mix Grill.. sedap jugak… ermmm… kalau kaki makan tu.. memang semua pun sedap…

Yang dua kat atas ni Dessert.. yang lemon tu Ammi suka.. yang kek ni Ammi kureng skit.. biasa la lain tekak lain selera.. tak gitu…

* Total kitaorang makan malam tu.. 4 orang sahaja berharga RM91.96.. termasuk sevice charge la tu.. service charge berharga RM8.36… hehhe pengsan nak bayar…

so habis sudah pasal Cozy Place Restaurant… nak tau lagi.. pergi la sendiri makan kat situ… hehe.. Ammi takot dah nak pergi…

Tags: , , , , , , , , ,

6 responses to “Cozy place Restaurant @ Wangsa Maju”

  1. Leeza says :

    Ada sediakan untuk buffet ramadhan?
    Berapa harga untuk dewasa & berapa untuk kanak2.

    Tkasih.

  2. Ammi says :

    leeza…
    ammi tak pasti la… better leeza call phak pengurusan restoran tu.. nombor ada dalam entry ni…

  3. senjougahara says :

    sangat suka makan kat sini.. salah satu tempat makan fav i n husband😉 lalalalala

  4. Ammi says :

    Senjougahara..

    ammi pun memang suka sangat makan kat sini.. tapi tak leh la makan slalu.. pokai… huhuuh… tapi kesedapan dia tak boleh dinafikan.. memang mantap… huhu

  5. ihsangamerz says :

    wah keren abis nih restaurant🙂 jadi ngiler nih ane :d

  6. Ammi says :

    ihsangamerz…

    memang keren.. harus dicobain…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: