Island Hopping(Eagle Feeding) @ Langkawi Part 7(3)

Kebiasaannya… lepas ke Dayang Bunting… pemandu bot akan bawa korang ke pulau yang terakhir… pulau terakhir ni tak tau la nama dia apa.. tapi aktivitinya adalah bagi burung helang makan… yang ni salah satu pengalaman yang mungkin korang tak boleh lupakan… memang best…

pada awalnyer… bot sampai je kat pulau tu.. korang akan nampak burung helang akan berterbangan.. tapi dalam jumlah yang sikit je…. pemandu bot tu akan bawak perut ayam something yang akan dicampakkan ke dalam laut tu… bila dia campak je.. korangg tengok la… banyak giler burung helang keluar dan berebut rebut merembat perut ayam tu… so korang akan berpeluang tengok burung helang dari jarak dekat…

nampakkan.. banyak giler helang yang keluar…  tapi gambar tak berapa nak sharp la… camera Ammi tak cukup power… tu je la yang termampu nak tunjuk gambar…

lepas habis je perut2 ayam tu… semua helang tu hilang sikit demi sikit… Ammi memang enjoy sangat… heheh..

island hopping ni jugak bagi peluang kat korang untuk tengok hidupan laut dari jarak dekat di tengah-tengah laut… nama tempat tu adalah “Teluk Batu Merah”… so nak tengok ada apa kat sana.. tunggu cerita Langkawi yang seterusnya k…

Tags: , , , , , , ,

3 responses to “Island Hopping(Eagle Feeding) @ Langkawi Part 7(3)”

  1. akma says :

    mak aih!bnyk nyer eagle 2..ish2..seriau lah plak..
    xganas ker ea ammi eagle2 2??

    • Ammi says :

      tak de la… dia dah tau dah.. kalau bot datang je mesti ada makanan… sebab tu helang2 tu kuar banyak…. lepas dh makan diorang blah la… hehhe

  2. akma says :

    bis 2 lau yg dtg xbwk mknan?
    xker org yg dibaham nyer??hikhik…🙂 gurau jer..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: