Island Hopping(Teluk Batu Merah) @ Langkawi Part 7(4 :extra edition)

Teluk Batu Merah ni adalah extra aktiviti… tak termasuk dalam pakej Island Hopping… so kena request la kat pemandu bot tu….

dekat sini masuk akan dikenakan bayaran….

Fee / yuran :

RM5.00 (per-head)

Gift :

Roti dua keping

(utk makanan haiwan)

kat sana boleh la korang bagi makan kat diorang..  nice~~… ada jugak jenis ikan yang boleh korang bagi makan dengan tapak tangan… huhu… comel comel~~

pelantar ni sangat menarik tau… dah la kat tengah-tengah laut… pastu ada restoran pulak.. huhu.. memang menarik…

bayaran masuk boleh di bayar di kaunter ni… pastu korang dapat la 2 keping roti nanti… hehe

ikan spesis ni jinak.. so korang boleh bagi ikan makan dengan tangan korang… so boleh la main geli geli dengan ikan tu…

ikan ni brutal sikit…  apa jenis ikan Ammi tak ingat.. yang ni korang kena campak campak  je roti tu…

mamat ni pekerja kat sini… dia yang angkat penyu ni dari kolam.. pastu korang boleh bermesra dan bermanja-manja.. pekerja kat sini memang best.. diorang memang mesra dengan pengunjung.. well done…

jangan lepaskan peluang bergambar dengan en. penyu… berat jugak penyu tu… heheh…

Island Hopping ni mengambil masa lebih kurang 4 jam… jadi rasanya habis sudah cerita pasal langkawi ni… 3 hari 2 malam memang tak cukup nak pusing seluruh Langkawi…. atleast seminggu.. tapi coasting agak tinggi kalau nak melnacong kat langkawi ni… so simpan duit banyak2 baru pergi ye… hehe…

bye bye Langkawi… hope kita dapat berjumpa lagi…

Tags: , , , , , ,

7 responses to “Island Hopping(Teluk Batu Merah) @ Langkawi Part 7(4 :extra edition)”

  1. akma says :

    wah!besh nyer dpt pegang penyu..huhu
    tp besar lah!ngeri jer..
    lau kura2 ok lg..hihi

    • Ammi says :

      x de la besar sangat akma… btw.. tempat tu best sangat.. kalau pergi island hopping jangan lupa request pergi situ ye…

  2. asmaa mohamed says :

    salam
    akak akan ke langkawi on 25hb hingga 28hb march 2011.
    family – 2 dewasa plus 3 childrens.
    ada suggestion tak dik, kalo kami nak selfdrive je kt langkawi nnt.
    menarik sgt baca note tentang island hoping tu…
    harga sebenar island hoping tu brp ye…mslhnya akak dtg naik flight dan x dpt bli tiket kt RST holiday tu..any contoct kt sana yg adik kenal.
    tq so much.

  3. Ammi says :

    w’salam kak asma…

    1st sekali ammi nak ucapkan selamt bercuti pada 25hb ni….

    actually,, ammi tak ada kenalan kat sana.. dan masa kat sana ammi memang sewa kenderaan guna khidmat RST kat sana.. memang drive sendiri la masa tu…

    kalau akak nak pergi island hopping pun kena naik dari area JETI tu jugak…

    makna kata, senang cerita, bila kat JETI memang banyk sangt kemudahan yg akak akan dapat daripada org2 kat sana… Ammi cadangkan di langkawi nnt akak pergi kawasan JETI dulu..

    kalau x silap ammi, kalau akak sewat bot persendirian dalam RM180 1 bot… kalau nak naik kongsi2, kalau x silap ammi dalam RM20++..

    hopefully ammi dapat membantu sedikit sebanyk…

  4. nasrin says :

    salam ammi
    minat lah pasal restoran tu… baru ni ade kontek pemandu bot di langkawi tu.. tanya pasal restoran ni… depa kata dah tutup…. sedeh la plak.. tapi klu tgk entry ammi bulan nov 2010 kan? takkan restoran ni dah tutup?
    Ammi ada no phone pengusaha restoran tu? boleh sendkan pada saya?
    memang nak pergi ke langkawi awal Julai 2011 ni.. Insya Allah

    TQ

  5. Ammi says :

    nasrin…
    ammi x tau la pulak restoran tu dah tutup… ammi baru pergi je akhir tahun lepas.. mungkin mahal sangat kot.. ammi pun x try pun makan atas tu… ammi tak ada la number phone pengusaha tempat tu..
    mungkin nas boleh tnya org kat situ kalau pergi island hopping kat langkawi nnt..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: