Padang Besar @ Perlis Part 3 (Final)

Pasal Padang Besar ni tak banayk yang boleh Ammi ceritakan.. sebab masa sangat sangat tidak mencukupi… so ambil ala ala kadar je…  kat Padang Besar ni agak berbeza dengan Wang Kelian… kat sini korang tak boleh masuk sempadan Thailand… kalau nak masuk kena bawak pasport la…

Di Padang Besar ni tempat shopping jugak.. banyak jugak pilihan yang boleh di buat jika dibandingkan dengan Wang Kelian.. ada kedai-kedai baju… makanan-makanan masakan Thailand… Barang-barang perhiasan… macam- macam lagi la yang ada… ada jugak tempat yang Ammi tak sempat pergi disebabkan masa tak mengizinkan…

Patung ni Ammi saja je ambik sebab… patung ni nampak happy sangat sehingga membuatkan Ammi berasa seram… huhuhu..

Adik-adik Ammi excited nak beli baju kat sini… ada yang beli baju tidur.. ada yang beli baju jalan-jalan.. hehe.. Ammi jugak yang tak beli apa-apa pun.. *sigh

Masa pusing-pusing kat baazar yang ada kat situ… cuaca tersangat la panas… seriously memang panas…

Sup Campur

Pulut Ayam

Perut dah lapar masa tu… masa kat Gua Kelam & Wang Kelian still tak makan apa-apa lagi.. so singgah la kedai makan yang ada kat Padang Besar tu… Ammi order nasi putih makan dengan sup campur.. memang  sedap.. pastu Ammi memang teringin nak makan Pulut Ayam… order sepinggan… tetiba tak cukup sebab sedap sangat.. order lagi sepinggan.. heheh

Actually kat Padang Besar ni ada satu lagi baazar beli belah.. tapi tak sempat nak pergi sebab masa tak mengizinkan… ditambah pulak hujan selebat-lebatnya petang tu.. terus balik je la.. perjalanan nak balik pun makan masa 9 hingga 10 jam… sampai rumah je memang melepek… tak larat sangat… tapi memang enjoy… ada rezeki boleh datang ke Padang Besar ni lagi.. so habis la percutian Ammi di Perlis… heheh…

Tags: , , , , , , , , ,

4 responses to “Padang Besar @ Perlis Part 3 (Final)”

  1. al-lavendari says :

    salam kenal ammi.

    terima kasih kerana sudi follow blog saya.
    saya kalau balik kg. isteri saya, di perlis selalu juga pergi padang besar !

  2. Ammi says :

    w’salam…
    salam perkenalan juga… ammi hari tu je singgah balik dari langkawi… x sempat jalan habis kat padang besar.. insyallh ada rezeki boleh la pusing2 lagi kat sana..

  3. Kira Holidays Travel&Tour says :

    Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: