Mee Udang Sg Dua @ Kepala Batas, Penang

Sebelum balik KL… Ammi sempat singgah makan tengahari kat Mee Udang Sg Dua, Kepala Batas,Penang… restoran sangat terkenal dan ramai orang-orang terkenal datang kat restoran ni..

Actually.. Ammi pun dah lama tak makan Mee Udang.. so dah alang-alang ada kat Penang tu.. pi pekena la dulu kan~~~hehehe

Kat sini bagi Ammi harga dia agak mahal la sikit… sebab kalau korang nak makan Mee Udang, korang kena beli udang kat situ dulu baru dia masak Mee Udang… masakan berasaskan udang yang dibeli… dengan udang tu jugak baru kuah mee tu dihasilkan..

harga udang 100gram = RM7.50 (boleh dapat dalam 2 ekor)

tapi udang-udang dia sangat la besar… puas jugak la makan kan… yang makan hari tu 4 orang… Ammi, Hafiz, Epan dan Naju… Epan tak makan sangat mee.. bonus la untuk Ammi makan extra… huhu.. thanx Epan…

jika perlukan info mengenai hotel untuk korang menginap… Ammi ada sediakan… tinggal nak klik jer…

Klik :

PENGINAPAN PULAU PINANG

nak cari kedai ni senang je… lalu kat area Sg Dua Kepala Batas… cari Balai Polis Sg Dua.. jalan atas lagi… lalu Desa Murni.. jalan terus je… sampai kat satu jambatan… korang jangan naik jambatan tu… sebelum naik jambatan tu korang akan nampak kedai ni di sebelah kiri korang.. memang akan nampak punya…kalau tak nampak maknanya korang naik jambatan lain.. huhu…

rasanya masa ni Ammi 1st customer dia kot.. sebab nampak kedai macam baru bukak…

Masing-masing order air kelapa muda… al maklum laa… masa tu cuaca panas gilerrrrssss~~~

Makanan pembukaan… makan kerang rebus… yang istimewanya cicah dengan sos yang ditabur dengan bijan… sedap weeiii~~

Makanan tambahan… order sotong goreng kangkung… pun sedap jugak… yang best pasal makanan ni.. sotong dia lagi banyak dari kangkung… best best

dekat restoran ni… mee udang dia tak hidang sepinggan seorang… tapi dia akan masak untuk kuantiti orang yang nak makan.. dan akan hidang dalam satu bekas yang besar.. so pakat pakat cedok la yee…

yang penting korang cedok udang dulu… hahaha.. takot kena kebas… huhu..

makan pun dah selesai… perut pun dah tegang… so Ammi pun gerak balik ke KL dalam jam 3 petang… sampai KL 1 pagi.. jangan banyak tanya~~ kitaorang ikut jalan lama… nangesss… sakit pinggang… ok dah habis citer Penang..

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: