Terbang @ Surabaya Part 1

Hari pertama berlepas ke negara orang… so excited… risau… takut.. semua ada… ketakutan utama ialah nak naik kapal terbang… macam yang Ammi cakap sebelum ni.. Ammi memang takut tinggi… so rasakan~~ mengucap je aku naik flight tu… kena pulak cuaca tak berapa nak elok.. memang nangesss~~

By the way.. kali ni Ammi pergi bercuti ke Surabaya Indonesia… actually tak de apa sangat nak diceritakan sebab tak de apa sangat yang menarik kat sana..

korang layan je la entry pasal Surabaya ni ye… tak tahu la sampai berapa part kali ni… nak cerita semua sekali dalam 1 entry tak larat… so terpaksa la pecah-pecahkan cerita…

untuk entry pertama ni Ammi nak cerita masa Ammi berlepas ke Surabaya…  Ammi naik flight dari LCCT kat Nilai… Ammi departure jam 10.25PM masa Malaysia…. sampai di airport Surabaya jam 1.00am… perjalanan mengambil masa 2 jam 30 minit

Beza masa antara Surabaya & Malaysia 1 jam sahaja.. Malayisa cepat 1 jam… di Surabaya 5.30 PM diorang dah gelap gelita… 5.30 am di Surabaya dah terang benderang…  oleh sebab itu… korang akan rasa masa di sana bergerak agak perlahan…

so layan je la hari pertama berlepas ke Surabaya….

Perjalanan ke Surabaya tak seramai masa nak balik Malaysia… seat masih banyak yang kosong kalau nak di banding balik Malaysia.. masyaallahhh~~~ ramai sungguh manusia… seat penuh..

Gate T8 ke Surabaya…

Masa ni baru nak gerak naik flight… orang rushing giler nak naik… macam kapal terbang tu dah nak terbang je… hahhaha.. kalot sungguh~~

Air Asia Indonesi AirBus..

masa atas flight kan… Ammi terkedu jap.. pramugari dia mak aiiii… dah macam pelakon sinatron indonesia dah… lawa-lawa belaka… terus terbeli maggi segera POP MIE…. dengan Orange Juice…motippp~~

POP MIE ni sedap tau.. kalau korang terjumpa jual kat Malaysia korang harus beli… sedapppp~~

Sampai di Airport Surabaya… perkhidmatan bus di sediakan.. so tak payah korang penat-penat jalan kaki ke dalam ye… bagus bagus…

dah sampai kat Imigration Surabaya.. dah kena stop ambil gambar… sini tak dibenarkan ambil gambar…

Lepas dah settle semua urusan..  dah ada driver tunggu kat luar.. nak pergi makan malam dulu…. makan malam kat RAWON SETAN

nak tahu macam mana tempat tu.. tunggu Surabaya Part 2 ok…

Tags: , , , ,

6 responses to “Terbang @ Surabaya Part 1”

  1. Epan says :

    Nak gamba besar stewerdess indon tu. hahaha.

  2. adamo says :

    i like ahmoi ~ more ahmoi plz~

  3. Epan says :

    Hoh tak cukop ngan 100 keping gamba Peach? Gile obsess

  4. Ammi says :

    epan boleh kalau nak gambar stewerdess tu…

    adamo kenot kenot… setia pada satu… huhuuuh

  5. adamo says :

    aku pon mau pegi indon macam niii~

  6. Ammi says :

    adamo… jom~~~ next trip ke indonesia… tapi hang tetap x leh ngorat… cuci mata bolah la…. kikikiki~~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: