Gila Lantak Gila Berkubang @ Surabaya Part 4

Pagi-pagi kat Surabaya dah giler melantak… pagi tu Ammi berbreakfast kat Pemuda Cafe dalam Tunjungann Hotel… actually setiap pagi Ammi breakfast kat cafe hotel ni… excited ni nak ambik makanan.. ye la mana tau kot-kot menu berbeza dengan Malaysiakan…

sampai je cafe.. buat tawaf dulu kat meja buffet dia.. ermmmm~~ setelah di nilai… lebih kurng je dengan makanan kita.. hehe…  nak tahu Ammi makan apa.. ni dia~~~

banyak jugak menu yang disediakan di Permuda Cafe ni… ada nasi goreng, ada mee goreng, ayam, sosej, kentang, sup, macam-macam jenis roti with strawberry jem, kaya, butter.. ada jugak  cornflake, coco crunch.. omelet dan telur mata kerbau pun disediakan.. kalau korang nak bolrh m intak kat tukang masak kat situ.. dapat yang fresh punya.. hehe

ada dua 4 jenis air disediakan.. 2 panas dan 2 sejuk… yang panasnyer biasa la.. coffe dan tea.. yang sejukknya ada orange juice.. lagi satu tak ingat… air kosong pun diasediakan…

lepas dah buruk lantak.. nak pergi berendam pulak kat swimming pool kat tingkat 7 hotel ni…

kat swimming pool ni dia pecahkan kepada 3 tahap kedalaman… kawasan kanak-kanak satu… bahagian dewasa ada  2 bagaian.. 1.45 meter dan 1.7 meter… memang dalam.. dah la aku ni pendek…  terjun jugak la kan…

untuk Ammi kat kawasan ni memang dalam… memang hapus terus … sesiapa yang tak tahu berenang tu lupakan je la nak terjun ye..

rehat-rehat jap sebelum pergi salin baju kat locker room…

ini dia locker room… ada tempat mandi sekali…

dari swimming pool floor ni jugak korang boleh nampak permandangan Surabaya..

Ammi berkubang masa ni pagi lagi… masa jam 11.15 pagi kan.. tengah syok syok mandi tetiba dengar masjid dah pasang orang mengaji quran.. Ammi pun macam blur-blur jugakkan.. rupa-rupanya 11.30pagi kat sana dah zohor dah… hahah… awalkan… memang pengalaman baru untuk Ammi…

so tunggu part 5 punya cerita pulak nanti k.. bye bye…

Tags: , , , , , , , , , , , ,

10 responses to “Gila Lantak Gila Berkubang @ Surabaya Part 4”

  1. Epan says :

    Eh ni bukan part 4 ker? Ade lagi part 4 pasni? Huhuhu. Cam best plak mandi swimming pool neh..

  2. Ammi says :

    ini part 4 ler,,, hahaha…

    sebab tu la ammi dok sebut sebut pasal swimming pool kat ulu perdek semalam… sebab ni la best… addicted dah nak terjun kolan ni… T_T

  3. Epan says :

    Maksud aku az tulis kat ujung tu “so tunggu part 4 punya cerita pulak nanti k.. bye bye…”.

  4. Ammi says :

    ehhh.. ha’aaa laaaaa~~~~ hahahahhaa… ok edit sekrang jugak…. pening dengn entry sendiri dah… haddooiiii~~

  5. akma says :

    mmg kaki melantak n kaki berendam korg nie…
    sib bek x kaki pempuan…hahaha
    lama lg ker entry pak surabaya nie en ammi??
    meriah blog ngan entry mkan2 kan..
    i likeeee😛

  6. Ammi says :

    akma : entry pasal surabaya ni dah tak banyak dah… sebab x banyak sangt tempat ammi pergi jalan2… heheh…

    mintak simpang la dari jadi kaki perempuan ye… pasal makan2 n jalan2 x per… heh..

  7. akma says :

    ammi: hikhik moga2 jgn lah jdy kaki pompuan kan..
    eh,g picnic itu ary ade x dok amik gbaq??

  8. Bear says :

    Sukeeee sukeee tak nyesal bawak google. Berguna jugak sbb tak pedih matakuuu~

    Epan, biler umah ko nak wat swimming pool? lol…

    Neway, nak mandi kolam lagikkkk

  9. Ammi says :

    akma : choi choi choi~~~ ammi ada amik pic.. tp ammi sendiri pon x tengok lg.. x transfer pon lagi… hehe

  10. Ammi says :

    hafiz : cisss… terpaksa beli eyemo untuk bagi mata sihat kembali akibat swimming pool….

    epan.. buat la proposal.. boleh terjun kolam… dah kemaruk ni… huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: