Jambatan Merah Plasa @ Surabaya Part 10

Kalau korang ada kat Surabaya, jangan lupa singgah di Jambatan Merah Plasa.. tempat ni sebenar ni bukannya jambatan.. tapi shoping complex… Jambatan Merah ni memang salah satu tempat tumpuan pelancong luar dan juga penduduk tempatan kalau nak membeli belah…

Macam biasa la.. Ammi kalau shoping-shoping complex ni memang kureng la sikit kan.. so kat dalam tu ala-ala kadar je.. gambar pun ala-ala kadar la jugak.. huhu…

Sedikit gambaran dalam Jambatan Merah Plasa.. ada 4 tingkat…  Ammi sempat la beli baju batik kemeja..

Ini dia baju batik untuk kenang-kenangan… harga dia Rp25,000.. kalau convert duit Malaysia dalam RM8.00 sahaja.. murah… hehe.. kalau nak kain elok sikit dalam Rp80,000…. dalam RM25.00 sahaja…

Singgah minum dulu… Fruit Tea… kalau korang nak tau… kat Indonesia ni memang terkenal dengan air tea… diorang memang mengkomesialkan.. ada Tea Botol, Tea Kotak, Tea Kurang Manis, Tea Manis.. macam-macam tea lagi la yang ada…

kat kedai ni kalau korang  beli air botol.. korang kena minum kat situ jugak.. lepas tu botol kena pulangkan… hehe..

Kuih Muih pun ada dijual kat sini… tapi tak beli pun.. huhu

Yang paling menarik… Juice Jeruk pontianak… tak tahu la rasa dia macam manakan.. sebab tak de rezeki nak beli… dah habis la pulak..

Lepas habis pusing-pusing kat Jambatan Merah Plasa ni.. Ammi gerak ke Mirota.. nak beli souviner untuk orang-orang tersayang… gitu katanya~~ haha.. tunggu Surabaya Part 11..

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: