Taman Budaya @ Surabaya Part 12

Taman Budaya ni adalah sebuah tempat di Jawa Timur Surabaya dimana orang-orang tempatan menjalani latihan dan jugak tempat membuat persembahan kebudayaan…

Masa Ammi pergi sana salah time laa~~, so terlepas na tengok persembahan-persembahan kebudayaan…

Latihan dan persembahan bermula pada 4.00 petang sampai la 7.00 malam… Ammi gerak ke Taman Budaya ni  dalam jam 7.30 malam.. memang melepas la kan nak tengok..

Tapi nasib Ammi baik.. sebab dapat tengok Persatuan Wayang Kulit kat sana buat latihan wayang kulit

Memang menarik.. tapi Ammi tak faham dia cakap apa sebab mungkin diorang guna bahasa jawa kot… memang totally tak faham.. yang faham tu citer pasal seorang dewa berlawan dengan naga… itu je.. hehehe

Hall utama tempat latihan dan persembahan…

Korang boleh lepak-lepak kat kawasan hall ni sambil makan-makan dan menikmati persembahan… tak de siapa nak larang… dan yang penting masuk percuma…

Bangunan ni nama dia Cak Durasim… Ammi tak tau tempat apa.. jangan tanya ye..

Ammi ternamapak ada sorang pakcik ni pakai baju event wayang kulit.. mungkin nama persatuan diorang tu kot…

Sesi latihan tengah berjalan…  memang kagum sangat sebab diorang berlatih dengan sangat komited giler.. semuanya bagi komitmen yang bagus..

dalam masa yang sama,,, kat luar tu ada sekumpulan budak-budak sekolah menengah tengah berlatih dance… dance macam ala-ala lagu Pudar nyanyian Rossa tu…  Ammi kagum betul dengan diorang sebab berlatih all out 100%..

kalau fikirkan balik.. tak hairan la kalau dunia muzik diorang boleh menandingi muzik Malaysia.. Opsss!! sorry.. Ammi cakap yang benar je… kalau terasa sorry ye…

Habis sudah Surabaya Part 12…. next entry nanti,, entry terakhir pasal Surabaya…  Ammi nak tunjukkan gambar-gambar secara overall masa Ammi bercuti kat sana…

So tunggu nanti Surabaya Part 13 (Final episode)

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: