Look Out Point 2009 @ Bukit Ampang

Look Out Point atau nama lainnya Menara Tinjau, terletak di Bukit Ampang… Gambar ni Ammi ambil masa tahun 2009… saja menyinggah kejap kat atas tu… tak banyak pun Ammi ambil gambar sebab ramai sangat orang…

Menara Tinjau ni salah satu tempat pelancongan yang dekat je dengan rumah Ammi.. dalam 10 minit je…  nak katakan hari-hari Ammi keluar akan lalu di depan Menara Tinjau ni… heheh

Klu klu jalan nak datang sini… cari Hulu Langat, Look Out Point, Ampang Saujana, bukit ampang.. nama tempat ni  klu kawasan yang sangat-sangat hampir dengan menara tinjau… kalau tak jumpa cuba tanya orang-orangkat situ confirm diorang tahu punyer..

Kat sini Weekend memang ramai giler orang…. sebab apa.. sebab restoran-restoran terletak bersebelahan dengan pemandangan Kuala Lumpur… majoriti yang counquer tempat ni kaum Chinese la ramai… tapi tak bermaksud oarang melayu dan indian tak boleh datang..

Pemandangan dari atas Bukit Menara Tinjau… memang cantik pemandangan waktu malam dari atas bukit ni..

Pintu gerbang ni laluan ke atas puncak bukit.. pemandangan KL boleh di lihat melalui menara di atas puncak bukit dan juga restoran-restoran kat situ..

kenderaan boleh bawak naik… tapi sekarang ni bayaran akan dikenakan untuk parking.. kalau tak silapAmmi RM2.00 sahaja..

Ini track laluan ke menara kat atas bukit … kat sini korang kena jalana kaki la… kenderaan tak boleh bawak masuk.. tak muat pun nak bawak masuk..

Pemandangan dari tingkat 4 (paling atas) Menara Tinjau…  heheh… masa ni Ammi kurus lagi… 2009 la katakan… sekarang dah 2011, saiz pun macam tahun 2011 jugak la kan… heehhe..

itu je la sikit cerita pasal Menara Tinjau / Look Out Point ni… Ammi tahu dah ramai yang tahu tentang tempat ni… so entry ni Ammi promote untuk orang-orang yang tak pernah pergi lagi…

ini facebook Look Out Point.. KLIK SINI..

Malaysia pun banyak tempat-tempat pelancongan yang tak habis lagi nak visit… jadi support la pusat-pusat pelancongan yang ada kat Malaysia ni…

Tags: , , , , , , , , ,

8 responses to “Look Out Point 2009 @ Bukit Ampang”

  1. Epan says :

    Ohh kene pegi lagi bawak tripod bagai ney. hahahaha.. last time pegi ngan ko gak kan? yg time kite naik atas tu xde lampu. Haha.

  2. Ammi says :

    harus laaa pergi lagi… ha’a dulu kita p sama2 la masa tu…

    ha’a.. masa tu kejap ada lampu kejap tak dak lampu… kikiki…

    kamera dah canggih.. jom la p lagi sekali… mesti mantap ni…

  3. Epan says :

    Yah yah. hahaha. Bile la nak ade mase ni. huhu.

  4. hafidz says :

    cara jugak kalo dapat melancong tahun ni😀

  5. Ammi says :

    epan… weekend je la yang ada masa pun… apa lagi bermalam kat langat la… hhehehe

  6. Ammi says :

    hafidz :

    x berapa faham la maksud ayat… apa yang “cara”?? (n_n)

  7. bai says :

    mmg cantik betul pemandangan dr bkt ampang ni….bila entah nk singgah look out point ni

  8. Ammi says :

    bai…
    pemandangan memang cantik.. bila2 pon boleh pergi… hari2 pon ada orang lepak2 kat atas tu..

    btw, ni pemandangan bukit ampang yang terbaru…

    http://ammibear.com/?p=2850

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: