Lepak Lepak Time @ Melaka

Kalau orang tanya Ammi suka pergi tempat-tempat yang macam mana???

Selagi Ammi hidup kat dunia ni, Ammi nak pergi tepat-tempat yang  boleh memberi jiwa, ketenangan dan tempat-tempat yang boleh buka minda dan kalau boleh menyentuh hati Ammi untuk lebih bersyukur…

bukan la ayat poyo.. hehe… tapi itu la kenyataan… Ammi lebih suka pergi tempat yang relax.. tak sakit jiwa dan otak…

kalau ke bandar-bandar, shopping complex, pusat-pusat hiburan memang Ammi tak berapa gemar.. kecuali Green Box, dan panggung wayang.. kikiki~~

tau mau cerita banyak.. ni gambar tempat-tempat yang Ammi lepak lepak kat Melaka…

Pemandangan di Pantai Kundor…

Pantai ni berdekatan dengan Pantai Puteri… macam biasa la selalu ke tempat-tempat macam ni mesti dengan Panda Biru & Skolblog

Malam tu Ammi pergi lepak kat atas jejantas “Nang Nak”… teman PandaBiru nak photoshot Light Trail..

1st time naik jejantas yang sangat panjang… jejantas ni menyebarangi jalan raya 4 lane…  kita orang duduk di tengah-tengah jejantas tu…

lepas hampir sejam kat atas tu.. akhirnya… terhasil jugak 3 light trail terbaik daripada panda biru… well done~~

lepak-lepak tengok pemandangan malam di Dataran Melaka….

Berhadapan dengan Melaka Mall… dan bersebalahan dengan Jaya Jusco.. parking kat area dataran ni kena guna kad parking.. tak boleh parking macam tu je.. nanti kena saman..

kat sini pemandangan malam agak cantik jugak la… yang paling menarik kat jam besar tu.. hehe… masa turn Ammi nak ambil gambar kat sini, baru je nak sentuh batu tu tetiba keluar muzik kebudayaan kat celah cendawan tu.. malu gila masa tu sebab satu dataran dengar kot… rupa-rupanya jam tu akan berbunyi setiap kali 30 minit.. maluuuu maluuu maluuuu~~~

Last pot malam tu sebelum balik umah tidur, Ammi minum-minum di Restoran Infasha Maju.. actually hampir setiap kali datang Melaka, mesti Ammi akan singgah di Infasha Maju ni…

Kedai ni ada jual air buah blanded yang sangat sedap… memang rasa pure jus buah blanded dia… lepas tu order Roti Telur Cheese…uhhhh~~ memang sedap… harga pun berpatutan…

lepak sudah.. makan sudah.. balik tidur…

P/S :

JIKA INGIN MENGETAHUI HOTEL-HOTEL YANG MUNGKIN MENJADI PILIHAN ANDA DI MELAKA… SILA KLIL LINK INI…

HOTEL DI MELAKA

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

12 responses to “Lepak Lepak Time @ Melaka”

  1. akma says :

    fuyooo..beznyer pi jenjalan kat pantai..aman dan damai jer view nyer..tenang jerk jiwa..
    cantik lah gbr light trail 2..
    ape nama pantai 2 ammi??

  2. Ammi says :

    akma..
    pantai memang best~~
    light trail tu memang cantik.. yg pastinya bukan hasil kerja Ammi la.. hehe
    ni mesti x baca entry ni kan… siap tetulis lagi kot pantai kundor kat situ… ish ish ish~~

  3. Epan says :

    Aku balik melake aritu dok ingat time kite makan je, tempat2 lain aku lupe kite g mane. haha..

  4. Ammi says :

    epan….
    memang melayu mudah lupa… melayu ke?? opss~~ kikikiki
    sepanjang kat melaka yang ingat haiyyam haiyyamm haiyamm… last day je kambing.. kikiki

  5. akma says :

    oh ader meh~~~
    xterbaca kot,maklum la kan slalu bce ayt tersasul jer..hihi :p

  6. Ammi says :

    akma :
    hahah… takkan la tersasul x leh baca kann~~~ tapi yg pastinya nama pantai kundor ni x tersasul langsung hokkeyy~~~ so no reason kalau x leh baca… hehe..

  7. Epan says :

    Ah lapa plak teringat kat nasi briyani hayam yg tukang bubuh gam nyer balik kampung.

  8. Ammi says :

    epen:
    hoh.. x per.. next plan ekspedisi balik melaka kita jejak briani gam..

  9. Bear says :

    Nakkkkk Nasiiiii Brianiii gammmm kammmmbenggggggg.

    Nak jugak nak jugak nak jugak!!!!!!!
    😦 Kempunan

  10. Ammi says :

    bear : jom balik melaka lagi…. p makan kat sana baru dap dap dap~~

  11. Epan says :

    Mari ke melake sekali lagi. hahaha. gile meroyan ke weh. kat bangi ade satu kedai briyani gam. dengar citer sedap seantero selangor. haha,. tatau la btol ke tak.

  12. Ammi says :

    kat bangi???? ermmm menariksss~~

    kalau mau tahu betul atau ngak harus dicubainnya dulu.. baru kita tahu hasilnya.. gitu donggg~~asyikkannn~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: