Empangan Semenyih @ port Memancing

Macam yang Ammi pernah cakap sebelum sebelum ni.. kat Hulu Langat ni banyak jugak tempat-tempat yang menarik…

dah la kawasan memang suasana luar bandar.. dekat pulak dengan KL… memang antara tempat yang menjadi destinasi pilihan warga KL yang nak berhujung minggu bersama keluarga… memang pilihan yang tepat..

kalau weekend je, memang bersepah visitor datang..

nak ke Hot Spring laa…

nak ke Sungai Gabai..

ke Sungai Congkak..

ke Sungai Lui..

Daki Gunung Nuang..

Panjat Bukit Broga..

berkelah kat Sungai Lubuk Manggis..

macam-macam sungai lagi la yang ada…

kalau nak ke tempat Kem pun banyak jugak.. antara kem yang Ammi tahu kat area Hulu langat ni..

Kem Nur Lembah Pangsun..

Kem Herba..

Kem Rimba Ria Suara Hutan..

Kem Lembah Azween…

Kem dekat Agrotek..

ada banyak lagi.. ammi tak ingat dah.. hanya lagi tinggal sediakan duit dan bawak peralatan je…

menarikkan Hulu Langat ni.. jadi kepada anda-anda yang tak mampu nak pergi berpiknik jauh-jauh… boleh la datang ke area Hulu Langat ni..

Kalau dari KL tu dalam 1 jam je, ikut bukit Ampang @ Look Out Point atau pun orang kenal sebagai Menara Tinjau

Klik :

HOTEL DI KUALA LUMPUR

kalau nak ikut Negeri sembilan pun boleh, nanti tembus kat Empangan Semenyih…  dan akan tembus ke Sungai Lui atau pun boleh keluar ikut Pekan Batu 14 Hulu Langat

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Entry lepas Ammi ada cerita mengenai Sungai Lopo kat Pangsun Hulu Langat… by the way, petang tu lepas rehat-rehat, kitaorang pergi lepak kat Empangan Semenyih.. masih di area Hulu Langat…

Ammi baru pertama kali visit kat situ nak ambil-ambil gambar…

pemandangan dia memang cantik… macam ala-ala kat Pulau… padahal kat empangan je.. hehe

Dekat sini jugak, menjadi port untuk kaki-kaki memancing… memang ramai la kaki pancing kat situ.. dari yang muda sampai la ke tua… yang bermalam kat situ pun ada..

kat empangan ni jugak jadi port untuk pengantin-pengantin baru buat shooting gambar kat situ..

jom tengok sama-sama gambar yang ada..

gambar ni di ambil masa nak balik dah.. dalam jam 7.oo petang..

Cuaca kat sini memang agak bahang dan panas… siapa yang jenis lasak dan tak kisah tu boleh la datang…

Rumpu-rumput kat kawasan ni lebih kurang sama je macam kat Bukit Broga, Semenyih..

Macam ni la pemandangan di empangan semenyih ni.. Ammi suka pemandangan kat sini… sangat tenang..

Masa kitaorang lepak-lepak kat situ, ada la bangkai ikan semilang nak mendarat.. huhu… tengok anak panah merah tu…

sekali tengok macam itu la saiz ikannya… tetapi… kalau korang nak tau, gambar bangkai ikan tu hanyalah separuh sahaja daripada asal..

lagi separuh dah hilang tak tau pergi mana.. nampak macam kena makan dengan ikan yang lagi besar daripada dia…

kepada kaki-kaki pancing.. korang boleh datang dan bermalam kat sini..

tak ada sebarang bayaran dikenakan.. dapat ikan boleh bawak balik… huhu..

bestkan…

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

15 responses to “Empangan Semenyih @ port Memancing”

  1. Epan says :

    kaki kaki pancing brani ke nak bermalam kat sini? hahahahha

  2. Ammi says :

    jangan buat pasai epan… kalau dah kaki pancing tu sanggup kot redah hutan belantara bermalam kat sana semata2 nk memancing.. az ada tau kawan2 mcm tu.. giler punya orang.. haha

  3. akma says :

    epan : of coz lah epan..gilosss xbermlam..habuan ikan toman 2 dlm empngan nie..jgn memain..hihi

  4. Ammi says :

    akma,,,
    kaannnnnnnnnnn~~~~~ hahah

  5. akma says :

    ammi:suka taw gbr org kt bwh payung ituuuuuu😛
    hahaha

  6. Ammi says :

    haaaaa~~~ tu la diva bear~~~ huahuahua~~ macam nk tengok org mati.. semua hitam..

  7. akma says :

    hahaha kelassss tauuuu🙂 kemain lg..
    tetibe teringat lagu farah “bagaikan puteri”hikhik

  8. Bear says :

    Ni cilakak ni leh ngumpat beruang ituuu…. panas oke panassssssss. Payung payung pong, kaler kulit tetappp cam tayar beskal *lari tepi sudut

  9. akma says :

    en bear :
    wakakakaka sila2 bertabah yer..hahaha
    kami mmg sukerrr kutuk dpn2,coz dri belakng mmg xnmpak lah kan…huahua..
    btw,teteeeppp gbr klas taw!

  10. Ammi says :

    kutuk depan better daripada kutuk belakang… heheh..

    en-bear,,,
    mana ada kutuk la… jangan fikir yg bukan2..

  11. akma says :

    btul2..lau kutuk blkg2 konpem da xnmpak kah..
    al maklum laaaaa🙂

  12. Ammi says :

    cissss… statment~~~

  13. Amy says :

    Macam mana nak pegi tempat ni? sesuai tak kalau bawak budak2 untuk ikut memancing sekali?

    • Ammi says :

      amy.. empangan semenyih ni kalau nak pergi boleh lalu ikut bukit ampang atau pun melalu kajang pun boleh.. masuk tol batu 9 hulu langat… bawak budak2 boleh jer.. tapi kena la awasi selalu walaupun tempat tu nampak mcm x bahayakan…. bawak la khemah.. boleh jer nak berkhemah kat situ..

Trackbacks / Pingbacks

  1. KL View 2011 @ Bukit Ampang » ammibear.com - March 3, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: