Cerita.. Nur Lembah Pangsun… Lagi~~

Ammi pernah cerita sebelum ni mengenai salah satu tempat berkelah di Nur Lembah Pangsun ni

bukan apa… Ammi nak bagi tau la port selalu Ammi lepak hujung minggu..  tak jauh pun dari rumah… dekat saja dalam 5 ke 10 minit dari rumah Ammi…

port ni Ammi suka bukan sebab apa… kalau Ammi sampai dulu kat tempat tu memang tak ada siapa pun boleh join port  tu.. hehe.. kena la ambil port sebelah…

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

entry kali ni special sikit…

bukan nak cerita sangat pasal Ammi pergi piknik.. tapi nak cerita pasal satu kejadian yang berlaku kat Ammi and the geng masa kat sana…

ok… cerita dia macam ni…

pagi tu, Kami bertiga.. Ammi, Yepan dan Bard gerak la macam biasa ke port kitaorang tu….

bila dah sampai tu macam biasa la.. bentang tikar.. setting kamera bagai.. masa sampai tu dah perasan dah keadaan sekeliling macam bersepah tak macam selalu…

kebetulan tak jauh dari kitaorang tu ada la orang bina macam pentas…

pentas ni dibina dengan menggunakan bahan-bahan yang ada disekeliling macam ranting kayu, daun nipah macam tu la… alaa… macam penempatan orang asli tu…

tiba-tiba je ada kat situ.. sebelum ni tak ada pun pentas aneh tu..

lepas tu nampak la api yang dinyalakan seseorang.. dah memang menyala dah api tu.. cuma orang je tak ada…

Ammi rasa macam tertarik sangat nak pergi tengok tempat tu.. Ammi pun jalan la sorang-sorang kat situ..

Ammi tengok memang unik la tempat dia, tangga nak naik ke pentas tu pun dibuat menggunakan batang kayu pokok yang di tebang sendiri…

tengah-tengah tengok tu.. terpandang la kat tiang-tiang kat situ… nampak benda ketul ketul bulat tergantung kat tiang tiang kat situ..

Ammi try observe lagi ni…. korang tau tak apa benda kat situ…??.. huhu..  rupa-rupanya setiap tiang kat situ ada tergantung tengkorak..

Ammi tak cuak sangat pun.. rasa biasa je… bedebar pun sikit-sikit je la kan…

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Ammi terus patah balik berjalan ke tempat Ammi lepak tadi.. lepas tu Ammi bagi tau la Epan dan Bard

diroang macam blur-blur gitu.. hahaha… tak puas hati ni…

Epan pun membuka bag kamera dia dan memasang zoom lense ke Nikon D90… (perlu ke bagi tau.. kiki)

dia pun capture la gambar tempat tu… lepas tu dia zoom in picture tadi.. haaaa~~ baru dia yakin..

tetiba dia cakap… “ok..jom~~”.. Ammi tanya nak pergi mana???… dia cakap “kita balik la~~” hahah.. memang kelakar sangat masa tu.. Ammi pun terpaksa la menggulung tikar dan berlalu pergi bersama Tabby…

tu yang boleh sampai ke Sungai Lopo tu… huhu..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ammi ada ambil beberapa gambar kat tempat tu…

ni la port kitaorang… kalau korang jumpa tempat ni kira hebat la… heheh

tempat dia tak ada la superb sangat.. air dia tak dalam pon… cetek je haa.. habis-habis pun boleh sampai paras peha je..

tapi kat sini sangat tenang dan jauh dari orang… air pun sejuk dan fresh dari bukit..

tetapi!!! selepas kejadian hari tu.. tak tau la diorang ni nak pergi lagi ke tak.. Ammi ok jer~~ hehe

semuanya gara-gara tengkorak tu…

Ni la stage ala-ala pemujaan tu…

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Dipendekkan cerita.. Ammi tanya la kawan Ammi yang duduk tak jauh dari tempat tu..

Ammi tanya.. “kat situ ada orang shooting filem ke??”… kawan Ammi cakap dia pun tak pasti

korang tau tak.. dengan rasa ketidak puas hatian kawan Ammi ni, dia pergi tengok endiri dengan adik-adik dia…

konon-kononnya investigate macam tu la..

rupa-rupanya memang stage tu orang buat shooting filem…

tengkorak yang tergantung tu pulak di buat sendiri… dan pasal stage tu, memang pihak pengurusan diorang mintak bantuan orang asli kat situ yang buat…

hehe.. so tekaan Ammi pada awalnya memang betul la.. sebab Ammi tau kat situ memang selalu jadi port orang shooting filem..

so lepas ni jom pergi lagi… ~~~ heheh

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

P/S :

kepada pihak yang selalu shooting filem kat situ… please la letak papan tanda kat situ yang menyatakan pengambaran filem sedang dijalankan… ni tak ada.. tinggal macam tu je.. kalau orang luar datang macam mana.. kesian kat diorang.. dah la kat situ orang tak ada.. please lebih peka lepas ni ok~~

Tags: , , , , , , , , , ,

8 responses to “Cerita.. Nur Lembah Pangsun… Lagi~~”

  1. akma says :

    waaa..gigih lagi nie updte sal NLP..hihi
    wah!spe laaaa minah yg rajin p menyiasat 2 kan..ish2..
    ader bkat jdy pulis 2..haha

  2. Ammi says :

    memang berbakat… dengan adik-adik dia sekali berbakat…. hahah… NLP dah famous dah sekrng.. tak lama lagi ramai la ke sana… kan~~

  3. akma says :

    huhu kene pindah penempatan lah nmpak gaye nyer nie..huhu

  4. Ammi says :

    tu la.. pindah cepat.. nanti MEK dan RAKAN2 dah tak selamat.. huhuhu

  5. akma says :

    2la..haishhh…runsing da nie…
    ari 2 jiran mek kne langgar ngan van org shooting..
    perghh!!rase nk pi bakor umah shooting 2!

  6. Ammi says :

    laaaa ye ke…. kuang ajor betul… apa lagi buat papan tanda.

    .”PERLAHANKAN KENDERAAN…KAWASAN KUCING MELINTAS DIHADAPAN”

  7. akma says :

    nnti takot JKR xley crik makan lgi..huhu

  8. Ammi says :

    hahaha… siapa suruh dia x buat kerja…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: