Kena Culik Pergi Genting~~ (n_n) —> Suka

Hari ahad minggu lepas memang antara hari yang Ammi tak ada aktiviti nak buat.. jadi banyak habiskan masa kat rumah sahaja..

main-main dengan kucing Ammi.. sembang-sembang dengan adik beradik.. berfacebook (yang ni wajib) dan makan (ni pun wajib jugak )… hehe

malam tu dah lepak-lepak nak tidur tetiba Ammi dapat satu panggilan daripada dua orang beruang dimana diorang nak culik Ammi tidur Genting Hihgland malam tu…  orang itu di kenali sebagai Abg bob dan Abg Nik… mereka-mereka ini Ammi kenaldengan baiknya~~

actually Ammi baru je pergi dengan adik-adik Ammi dan ada Ammi update entry lepas… KLIK SINI

serba salah la pulak nak pergi malam tukan… sebab dah lewat dan dah jam 9.30 malam macam tu… tapi hati ni nak pergi.. jadi mintak  izin la dulu dengan mak nak pergi sana.. tetiba mak bagi green light la pulak.. huhu.. apa lagi, terus menggedik pergi bersiap-siap…

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

perkhidmatan yang Ammi guna malam tu…

1. menginap di Hotel First World  Genting Highland…

2. 3 single bed room..

3. harga RM220

(including breakfast for 3 person )

(hotel 1st world.. copy from internet)

Bilik diorang ok la…. tapi service diorang oo my god… nak dijadikan cerita malam tu nak happy happy tetiba berlaku jugak pertengkarang antara kami dan juga staff yang incharge kitaorang malam tu…

service totaly out… dengan muka tak nak senyum.. cakap pun macam dia sorang je nak dengar kan… lepas tu agak kurang ajar sampai nak tolak tangan  customer… memang tak mengamuk ke kitaorang malam tu…

dalam masa yang sama, counter sevice kat sebelah Ammi pun ada masalah dengan customer… huhu.. memang no komen la..

tapi malam tu segala masalah di settlekan oleh my brother, Abg Nik… credit to him~~ masa tengah bertegang urat malam tu Ammi dah cabut naik bilik dah.. hehe..  seram~~

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

masa Ammi kat sana just jalan-jalan je.. makan angin kat indoor dan kawasan-kawasan kat luar.. serba sederhana tapi Ammi enjoy…

short cut ke Indoor.. masuk dalam restoran Pedas ni pastu naik lif ke tingkat dua…

Kesian~~ kasut pun nak makan…. huhu

masa ni Abg bob beli air apa ntah, ada bijik-bijik jelly kat dalam minuman tu… orang tu cakap sedap.. dan  last-last Ammi yang minum sorang sebab Abg Bob cakap tak sedap.. terima kasih Abg Bob sebab rasa tak sedap… tapi Ammi suka.. kikiki~~~

Pemandangan di waktu pagi melalui bilik hotel.. memang cantik sangat.. memang kagum la dengan ciptaan tuhan ” ‘ajib..”

on da way nak balik.. sempat lagi menggedik kat tepi bukit masa nak turun balik.. huhu..  actually banyak lagi gambar-gambar masa kat sini… tapi tak payah la nak tepek banyak-banyak kan..

kalau korang nak tau…  ni la 1st time Ammi tidur kat atas genting tu.. huhu…

by the way, terima kasih la banyak-banyak ye belanja Ammi… (n_n)

Tags: , , , , , , , , , , ,

5 responses to “Kena Culik Pergi Genting~~ (n_n) —> Suka”

  1. Bear says :

    Bestnya ada orang sponsor. Kita ni tadak sapa nak sponsor. Kena la memerah keringat bagi sesuap nasi…

    *Dedaun kering berterbangan

    ~~~~~~

  2. akma says :

    Huhu stetement en bear ase cm nk nanges 3ary 2mlm..
    coz terasa nasib yg sama melanda diri..huhu

  3. Ammi says :

    bear… & akma….

    tunggu alep dapat rezeki lebih boleh la belanja uolss sekalian… huhu.. doakan ammi cepat kaya raya ye… kikiki

  4. Epan says :

    Jom? Jom jom jom jom jom jom jom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: