Teaser Tasik Chini

Lepas selesai majlis pertunangan Ammi punya abang, Ammi singgah ke Tasik Chini.. kononnya nak pergi naik bot la nak pusing pulau-pulau kat Tasik Chini tu…sebab Ammi memang dah lama nak pergi sana.. cuma tak berkesempatan…

nak pergi ke Tasik Chini ni Ammi ikut Gambang, Pahang…

Pertama kali sampai kat sini pun, keinginan nak naik bot tu terpaksa dibantotkan sebab masa tak sesuai… dengan saudara mara lagi berkonvoi ke Tasik Chini ni.. dengan budak-budak kecik lagi.. dengan nak hantar adik ke stesen bus kat Kuantan nak pergi ke Kuala Terengganu la.. time-time ni la semuanya nak rushing… hohoh~~ memang tak sesuai~~~

keinginan nak naik bot terpaksa ditangguhkan.. tak tau la bila nak pergi pulak… tapi Ammi sempat la jugak ambil sedikit info untuk korang yang rasa nak pergi ke Tasik Chini ni…

mari tengok teaser~~

Entrance untama ke jeti..

lebih kurang macam lobi utama la~~ barangan cenderahati pun ada jual jugak kat sini..

cafe pun ada disediakan kat sini.. harga tak tau nak habaq sebab tak try order pun..

kalau korang nak bermalam kat sini pun boleh… resort ada disediakan.. betul-betul berhadapan dengan tasik.. macam biasa harga tak tau jugak..

Senarai harga nak naik bot… ada pekej-pekej tertentu.. (klik pic ni untuk gambaran lebih jelas)

sejarah Tasik Chini.. (klik pic ni untuk gambaran lebih jelas)

macam ni la serba sedikit rupa pemandangan Tasik Chini 2011….

insyallah.. Ammi akan letakkan info yang lebih banyak bila nak pergi kali kedua nanti…

Tags: , , , , , , , ,

10 responses to “Teaser Tasik Chini”

  1. Bear says :

    Teaser tapi macam dah letak semua gambar? salah konsep niii

  2. akma says :

    fuhhh..nice gak tmpat nie..tp air tasik cini 2..
    wat an jiwa bergelora nak naik bot kot…
    “terbayang2 pak buaya dlm 2..haiyoo…”

  3. Epan says :

    Jom jom jom jom. Lame x pegi sini

  4. Epan says :

    Okay set bulan 5 or 6 kite pegi. harap2 encik beruang sudah dpt keje baru time tu. huhu

  5. Ammi says :

    hehe.. otay~~~ set…

  6. Didie says :

    bro, kalau dari water park gambang tu, ke tasik chini ni, brp jam eh driving? Satu lagi, dlm gambar utk sewa bot tu tak brp jelas la nak agak, kalau setakat nak pusing2 tasik tu, RM60 tu caj satu kepala eh? brp jam tempoh pusing2 tu?

  7. Ammi says :

    Didie… actually ammi pun tak naik lagi.. sebab hari tu p kat area2 situ je.. x sempat nak naik bot dia sebab rushing lepas habis majlis abg ammi tunang…

    kalau dari gambang tu lebihi kurang 1 jam setengah… kalau x silap la…

    kalau x silap ammi.. caj RM60 tu untuk 1 bot dan 4 orang… kalau 4 orang dapat la RM60…

    didie boleh besarkan gambar tu.. baru jelas skit…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: