Archive | April 2011

Hujung Minggu @ Nur Lembah Pangsun….. lagi

Actually dah dua tiga kali dah Ammi ceritakan mengenai Nur Lembah Pangsun dalam entry Ammi yang lepas-lepas..

tapi kali ni Ammi rasa macam special sikit.. sebab kali ni teman borak Ammi yang selalu gosip-gosip pun join jugak… hahaha.. ish ish~~ (sila jangan percaya..)

jadi disebabkan diorang ada, maka… ceria jugak la suasana… makanan pun mesti la wajib tersedia… tak payah nak pening-pening sangat pasal makan….

Ammi just bawa bahan-bahan dan peralatan BBQ sahaja…

i loikee~~ kiki… thanx Akma dan Kak Emi untuk breakfast korang yang sedap la jugak…

mari kita tengok aktiviti memboncitkan perot….

Port Ammi bila datang Nur Lembah pangsun ni…. biasanya khemah hijau je yang terpacak.. tetiba kali ni ada khemah biru pulak yang join..

Nasi Goreng..

Sandwich sardin… dap dap dap~~~

sebenarnya ada banyak dalam bekas ni asalnya…almaklum la yang makan semuanya beruang-beruang.. nasib baik sempat ambil gambar sandwich ni…

keropok goreng..

actually menu breakfast biasa je pagi tu… tapi tak tau la kenapa, bila ada kat sana semuanya jadi sedap…  sebab suasana ke atau sebab dah kebulor sampai makanan ni jadi sedap sangat..?? fikir-fikirkan lah.. hehe

proses menghidupkan api… ni la akibat tak bawak firestarter… terpaksa la guna sumber alam semulajadi pengganti firestarter…

arang pulak susah giler nak hidupkan.. memang menguji perut dan kesabaran.

nasib baik jugak bawak penunu bunsen… kalau tak~~ makan ayam mentah je la jawabnyer..

tengok Kak Emi, gigih guna talam nak kipas arang tau… haha.. kesian kak Emi..

dan~~~~~ akhirnya berjaya menghidupkan api dan aktiviti meng BBQ berjaya dilakukan.. huhu.. well done well done~~

hasil panggangan(betul ke ayat aku ni.. huhu) telah dapat dinikmati oleh kuncu-kuncu kaum kerabat yang telah berjaya Akma bawak join sekali memeriahkan lagi aktiviti ahad Ammi…

dah kenyang segala… apa lagi.. sesi berkubang di dalam sungai sebelum Ammi balik…

Overall dari pagi sampai petang memang best dan enjoy.. thanx to all my friend yang memeriahkan lagi aktiviti hari minggu…

thanks a lot too.. Beruang, panda, Akma, kak Emi dan Kuncu-kuncu Akma…

Advertisements