Restoran SeaFood dap dap dap~~~ @ Cherating, Pahang

Kalau korang pergi Cherating.. ni Ammi nak bagi tau tempat makanan sea food yang sedap lagi dap dap yang ada kat area cherating…

tak jauh pun dari pantai cherating… keluar ke jalan besar tu belok kanan.. terus kedepan sikit nanti jumpa belah kiri korang restoran seafood ni…

harga pun berpatutan… setiap tahun Ammi pergi Cherating, mesti wajib singgah kat sini makan masakan dia….

kedai ni dah popular dah kat sana sebenarnya… bila dah popular tu faham-faham la yer.. buat la tempahan meja sebelum nak pergi dinner…

kalau setakat dua tiga orang tu tak perlu la nak book table… tapi kalau datang dengan kaum kerabat memang wajib la berbuat demikian…

kalau rasa nak pergi cuba kedai ni, boleh la ambil info yang Ammi nak bagi ni ok…

maklumat dah tertera dalam gambar ni… kalau sesat boleh la contact diorang…

gambaran pemandangan kedai… supaya tak confuse..

senarai harga ikan… boleh la buat bajet awal-awal.. kot-kot bajet ciput ke kan… tak ada la kena basuh pinggan kat belakang.. heehe… yang ni harga terkini yang diambil pada bulan Mei 2011

masa ni tinggal yang sisa sisa jer… sedih… Ammi pergi kedai ni dalam jam 9 malam lebih macam tu… so dah banyak ikan yang dah habis..

Jangan main-main tau.. kedai ni pernah masuk surat khabar.. korang ada…??? tak adaaaa weii~~~

lihat la wajahku yang sangat excited nak mentekedarah… dap dap dap~~menu tak complete lagi ni… huhu

ni je la menu yang di order malam tu…. ada sotong, ikan, tom yam, telur dan ntah apa lagi.. lupa dah…

p/s :

Tom yam kurang memberangsangkan… perlu perbaiki lagi ni…. walaupun Tom Yam kurenggg.. tapi yang lain tetap mantap~~~

Tags: , , , , , , , ,

2 responses to “Restoran SeaFood dap dap dap~~~ @ Cherating, Pahang”

  1. mimi says :

    salam, apa lg yg menarik kt cherating??

  2. Ammi says :

    mimi..
    actually banyak lagi benda yg menarik di cherating.. antaranya aktiviti pantai.. boleh visit firefly sungai cherating, berkayak, pusing2 pulau, snorkling dan macam2 lagi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: