Taman Rekreasi & Mini Zoo @ Kemaman

Masa ada di Cherating, dah tetntu la dekat dengan Kemamankan… masa hari kedua tu Ammi rasa macam nak pergi Taman Rekreasi & Mini Zoo yang terletak di Kemaman Terengganu.. fikir sebab dah dekatkan, harusla singgah… lagi pun tak pernah pergi lagi…

Kalau dari Cherating ke TR&MZ ni ambil masa dalam anggaran 40 minit.. anggaran je la…

bayaran masuk boleh la korang tengok dalam gambar yang Ammi bagi ni…

ni gambaran tempat tu dan senarai harga terkini…

Buggy car… kenderaan ni akan bawa korang dari pintu masuk ke kawasan dalam.. lepas tu korang kena jalan kaki la yer…

selebihnya, gambar-gambar kat bawah ni antara kenangan Ammi masa ada kat sini.. memang agak berbaloi… actually tak rugi pun datang sini…

tag tangan yang semua orang wajib pakai bila datang kat sini…

ikan kelisa..

Ikan Naga…

ini tapir..

ini burung suka pandang orang dengan pandangan Psiko..

salah seekor memerang ni kaki dia kudung..

beruang dan duta beruang.. hahah..

kat sini ada 2 ekor harimau melaya yang agak aktif… so boleh la tengok dengan lebih dekat..

kalau nak lagi best boleh tengok pak belang ni melalui atas sangkar harimau n dengan berjalan atas titi macam kat bawah ni..

titi ni bkan panjang ni sahaja.. sebenarnya titi gantung ni menghubungkan antara tempat-tempat haiwan yang lain macam sangkar rusa…

bagi gajah makan la aktiviti paling best… korang just beli je makanan gajah yang disediakan kat situ dengan harga RM2.00 sebungkus.. lepas tu boleh la bagi makan gajah…

macam ni rupa bungkusan makanan gajah…

sempat bergambar macam ala-ala harry potter.. tapi yang ni version melayu, guna burung kakak tua.. kalau tak kenal dia agak garang dan menggigit.. lepas dah kenal tu, mengada-ngada bukan main lagi burung ni…

yang ammi pegang ni kucing salah satu tuan kat dalam taman tu… sangat comel dan jinak.. bulu lebat dan corak pada badan kucing ni sangat cantik.. macam bentul batik..

lepas dah pusing-pusing sampai tuala pun dah sangkut kat bahu… Ammi terus balik ke chalet kat cherating..

kalau korang nak tau lebiih lanjut sila la ke link yang ammi bagi ni ok..

KLIK SINI

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: