Terbang Ke Brunei @ Part 2

part 1 : http://ammibear.com/?p=3163

Sampai je kat lapangan terbang Bandar Seri Begawan, terus dah ada van tunggu kami untuk ke Hotel Jubilee Plaza…

mula-mula tu ingatkan macam van jenazah… rupa-rupanya van dari hotel tu sendiri…

Ammi sangat kagum.. sebab.. kat Brunei banyak cara penulisan adalah dalam bahasa jawi.. dan bahasa perantaranya hampir 100% berbahasa inggeris…

ok.. now nak check it out macam mana hotel Jubilee ni…

lapangan terbang kat sini nampak macam season sikit… tapi ok jer.. janji selamat untuk mendarat…

kannnnnn~~~~~~ tapi not bad la jugak dalam dia.. selesa dan besar..

masa ni on the way nak pergi hotel.. sempat jugak la lihat pemandangan..

dari luaran.. macam ni la hotel Jubilee Plaza.. actually ini adalah antara hotel yang murah di Brunei… murah-murah pun, pokai la jugak bila dah convert duit Malaysia ke Brunei… huhu

Demi Brunei.. pokai pun pokai laa…

kalau nak tengok harga dengan lebih jelas.. boleh la klik picture ni dan besarkan… insyaallah mesti nampak.. kalau tak nampak tu mungkinkorang dah pendek umur la tu…

pemandangan dalam hotel.. actually kami ambil dua bilik yang bersambung.. dah jadi macam apartment dah.. besar dan selesa… aircond pun kuat… cuma tv jer season sikit.. tak ada reamote control… overall memang puas hati..

Pemandangan dari atas belakang hotel… hotel Jubilee plaza ni tak jauh pun dari Kg Ayer Kianggeh.. agak ok la jugak…

sampai je kat Hotel Jubilee Plaza ni kami telah disambut baik oleh sahabat abang Ammi yang menetap di Brunei…abang danny nama dia.. dan malam sikit ada lagi 2 orang yang yang bawak kami jalan-jalan kat sana.. bro willy dan bro Steven..

disebabkan adanya mereka-mereka ni.. percutian Ammi di Brunei jadi sangat best dan kenangan manis la jugak..

nak tahu Ammi pergi mana lagi kat Brunei.. tungguuuuu~~ part 3..

Tags: , , , , , ,

2 responses to “Terbang Ke Brunei @ Part 2”

  1. cikyong says :

    huiiiii~~van hotel dia ala2 trnsport terakhir kt muka bumi jer..hahaha
    uish..aman n damai jer bumi brunei nie..ader jgk diselitkan ayat2 jawi erk kt board jalan..

Trackbacks / Pingbacks

  1. Kg Kianggeh @ Brunei Part 3 » ammibear.com - July 10, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: