Night mood @ Brunei Part 4

Part 1 : http://ammibear.com/?p=3163

Part 2 : http://ammibear.com/?p=3178

Part 3 : http://ammibear.com/?p=3199

Suasana malam di Brunei agaj jauh berbeza dengan life kita kat KL ni..

Pusat-pusat hiburan di Brunei tersangat la kurang jika nak dibandingkan dengan kita…

so oleh itu, korang boleh tengok mereka bersosial dengan berkumpul di restoran-restoran, shopping complex, warung-warung yang dibuka pada waktu malam dan juga di dataran-dataran macam Dataran Merdeka kat KL tu..

jadi kurang la nampak gejala-gejala yang kurang sihat berlaku di sekitar Ammi masa kat sana…

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kalau kat Brunei ni, susah la nak jumpa mat mat rempit ni… hampir kesemuanya menggunakan kereta.. kalau ada team motor pun, korang boleh nampak motor-motor yang cantik-cantik je untuk mata memandang..

paling Ammi kagum, di Brunei ada satu budaya yang sepatutnya semua orang Malaysia kena buat.. iaitu..

“SIKAP TOLERANSI DI JALAN RAYA”

memang susah sangat nak jumpa orang nak hon kenderaan mereka sesuka hati laki mak dia… malahan boleh bertoleransi lagi kat jalan raya.. memeberi laluan kepada orang yang septutnya…

kalau kita jangan la harap, makin laju ada la… huhu…

Gambar yang Ammi nak share ni tak ada la hebat mana pun.. hanya sekadar kenang kenangan dan memberi inspirasi untuk korang sahaja…

Bergambar kenangan di hadapan masjid Brunei…  masa ni dah malam dah… rasanya dah 9 malam macam tu…

kat sini tak ramai sangat orang yang lalu lalang… but memang santai jer kat sini..

bank Islam pun ada di Brunei…

Bebarapa restoran yang ada kat Brunei.. actually banyak lagi.. tapi tak ambil pun gambar…

dataran yang berada di tengah-tenagh bandar… memang ramai jugak orang-orang Brunei gathering dengan kawan-kawan kat sini.. yang bersukan pun ada jugak…

kat keliling datran ni ada orang jual bontot ayam panggang,, memang sedap dan terbaik…. satu B$1.00 jer…

lepas pusing-pusing ambil angin malam, Ammi beli bungkus bawak balik ke Hotel bontot ayam dan juga maggi goreng yang ada jual di gerai-gerai tepi jalan ni untuk santapan makan malam Ammi… maggi gorang dia sedap sangat.. so boleh la korang cuba nanti yer..

actually Ammi dah terlelap masa tulis entry ni.. sebab memang letih sangat.. so nantikan pulak cerita Ammi makan malam bersama insan-insan tersayang di Brunei dalam  part 5 pulak nanti yer…

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: