Labuan @ Part 3 (Final)

Di Labuan keadaan susasana malam tak la sama kalau nak dibandingkan dengan Kuala Lumpur… suasan yang agak lengang.. keadaan jalan raya yang tak sesibuk KL… dan nak katakan macam pekan mati la jugak kalau suasana malam tu.. huhu..

jalan raya yang tenang di waktu malam…

Daging lembu.. sedap

Ayam.. sedap

Udang besar… yang ni bukan setakat sedap.. tapi lazat, enak, nyum nyum, nom nom nom,,, senang cerita. terbaik dari yang terbaik… tak cukup kalau order satu.. kalau kulit tu boleh makan, dengan kulit kulit sekali Ammi telan.. huhu..

masa ni hidangan tak sampai semua lagi sebab kalau dah sampai semua memang penuh meja ni.. yang pastinya Ammi memang puasa hati giler makan kat sini.. sedap-sedap belaka.. semua lapisan bangsa datang ke tempat ni…

p/s : ammi lupa nak ambil nama restoran yang dap dap yang kat atas ni… maaf yer.. hehe..

lepas makan malam.. pergi makan pencuci mulut, coconut pudding di Hotel Pulau Labuan 1 Jalan Bunga Mawar… kat sini korang kena try makam pudding mereka.. sengat sedap.. dibuat dalam kelapa dan rasanya sangat original…

Ammi sempat singgah di pelantar minyak petronas Labuan… kalau kat semenanjung bertempat di Kerteh, Terengganu kan.. semua orang pun tahu.. so tak payah citer.. yang Ammi nak bagi tau tempat ni memang sangat besar..

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: