Kota Kinabalu @ Part 1

Di Kota Konabalu Ammi tak lama pun… singgah bercuti dari Brunei naik feri ke Labuan dan dari Labuan naik feri ke Kota Kinabalu…

perjalanan dari Labuan ke Kota Kinabalu kalau tak silap Ammi dalam 1 jam setengah ke 2 jam… tak ingat la secara tepat sebab dah lama pergi.. lupa sudah…

tapi perjalanan santai sahaja… tak rasa pukulan ombak pada feri… memang selesa kat dalamnya…

Feri ni akan berlabuh di jeti Jesselton Point… kawasan yang famous dengan pelancong luar dan dalam negara… masa kat sana terasa macam kat luar negara pulak… ramai betul mat and minah saleh masa tu.. huhu

kita review sikit gambar-gambar yang ada…

Masa ni baru naik feri Ekspress Kinabalu.. ada dua tingkat.. besar dan selesa.. tips dia.. kalau sampai je Labuan terus pergi kanter tiker di jeti sana dan beli terus tiket ke Kota Kinabalu mengikut tarikh yang kita nak.. so nanti tak ada la korang kelam kabut nak beli di saat-saat akhirkan…

sedikit permandangan di Jesselton Point.. sampai jer di jeti Kota Kinabalu, memang korang akan lalu dalam Jesselton Point… banyak aktiviti laut akan di ambil di sini… termasukla island hopping ke Pulau Manukan dan Pulau Sapi..

kami mengidap di Promenade Hotel.. tak jauh dari Jesselton Point, berdeketan dekan Api-Api Centre, lapangan terbang dan Pasar Filipin…berhadapan dengan laut.. boleh tengok sunset.. huhu…

kalau nak tengok keadaan Hotel promenade ni nanti Ammi update lagi dalam part 2…

Tags: , , , , , , , , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Kota Kinabalu @ Part 2 » ammibear.com - September 1, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: