Aquaria @ Suria KLCC

beberapa bulan lepas Ammi ada pergi jalan-jalan kat Aquaria KLCC… dah sekian lama hidup kat KL ni baru pertama kali pergi sana,,

actually tak rancang pun… asalnya rancang nak pergi Petrosains KLCC… masa pergi tu nampak ramai sangat orang.. rupa-rupanya ada 17 buah sekolah lagi yang ada kat dalam tu… jawabnyer memang tak masuk la kan… jadi terus terlencong ker Aquaria…

kat Aquaria ni memang sangat menaraik… tapi bagi Ammi bayaran masuk agak mahal bagi warganegara Malaysia yang kurang mampu…

kalau nak servey harga boleh klik LINK ini..

Entrace Fee

Nak cerita sangat pun dah tak ingat dah sebab dah lama kan… hehe.. sorry sangat-sangat… tapi yang pastinya ada macam-macam kat dalam tu..

antara yang menarik kat dalam tu yang masih Ammi ingat… ada Ikan Phirana, Ikan Elektrik, Haiwan reptilia Laut, berpeluang main geli-geli dengan Gamat, ikan Yu dan Tapak Sulaiman, ada persembahan Fish Feeding dalam jam 2.00 – 2.30 petang.. kalau tak silap la… lepas tu banyak gila info-info mengenai kehidupan laut dan yang paling kagum ialah, air masin di dalam Aquaria tu adalah 100% buatan sendiri… tahniah Aquaria KLCC… bangga kejap.. hehe

kalau nak tahu info mengenai AQUARIA KLCC boleh la KLIK :

Info Aquaria KLCC

Kat Sini Ammi sediakan sedikit gambar kenangan yang sempat Ammi ambil menggunakan handphone jer… so kualiti gambar tu kureng la sikit..

Klik :

HOTEL DI KUALA LUMPUR

Directory dalam Aquaria… klik image untuk gambaran lebih jelas

Masa bayaran dibuat, korang akan dapat satu kad seperti dalam gambar di atas.. nanti nak masuk korang kena touch mesin yang disediakan utuk acces masuk… kelass kan… haha

gambar bersama Ikan Phirana yang ” Comel “.. horror

di point ni korang dapat rasa pengalaman main geli-geli dengan ikan yu, gamat laut dan tapak sulaiman… memang best… dan korang dapat dengar penerangan khas oleh staff yang jaga point tu…

Ikan elektrik

ni ada beberapa gambar yang Ammi tak tau nak terang macam mana.. so korang layan jer la ek…

jangan tertipu yer.. nampak jer besar.. tapi sebenarnya kecik jer… lebih kurang panjang ibu jari tangan korang…

apakah ini?? ceteka ceteka!!!

actually banyak lagi benda-benda menarik kat sini.. tapi tak ambil gambar… so memang tak rugi ke Aquaria ni… kalau datang bekeluarga tu ada jugak disediakan harga keluarga.. kalau Ammi tak silap la yer…

kalau ada kesaahan info, mintak maaf banyak-banyak yer sebab dah lama punya cerita baru nak update… hehe..

Tags: , , , , , , , , ,

5 responses to “Aquaria @ Suria KLCC”

  1. akma says :

    nak teka boley??haha
    bintanang 2 katak,asal dia amazon kot..hihi
    dekat pintu masok terowong 2 aquaria ader bukak both sevenier🙂

  2. Ammi says :

    akma
    yeerrrr.. pandai…. sila ambil hadia di kaunter PTPL yer… huahuahua..

  3. akma says :

    hahahaha nk redem kat ptpl sabah lah🙂 weeeeee~~

  4. Ammi says :

    akma..
    jangan verangan plesss.. i pun x verangan tau… x tau la dapat ke x.. hahah

  5. akma says :

    verangan xkene bayar 😛 weeeeeeeeeee~~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: