City Park Lodge @ Kota Kinabalu

pergi Kota Kinabalu Lagi… huhu…

pada 7, 8, 9, 10 Oktober 2011 adalah hari di mana sekali lagi Ammi pergi ke Kota Kinabalu… sebelum ni pergi tak jalan sangat.. more to santai-santai sahaja…

tapi kali ni Ammi memang berjalan sakan la… memang puas betul la…puas ker?? sebenarnya masih tak puas… rasa macam nak duduk sana terus… hehe..  mana la tau kan tiba-tiba satu hari nanti Ammi di takdirkan duduk sana… memang best…

Kali ni selama 4 hari 3 malam Ammi stay di Hotel Bajet sahaja… nama hotel ni City Park Lodge…  bagi Ammi walaupun hotel ni kecil tetapi agak berpuas hati dengan servis diorang ni… bagi hotel bajet service diorang not bad..

Sepanjang Ammi di City Park Lodge(CPL), Ammi berurusan penuh dengan pekerja bernama Nana.. layanan dia bagus.. walaupun hotel bajet tapi layanan dia mesra dan bagus sekali… kita akan rasa nak stay di CPL lagi next time…

berikut adalah maklumat pakej yang Ammi ambil…

Room :

Deluxe 2 single bed (2 rooms)

price :

RM80 (1 night) + RM30 (extand Time)

service :

CCTV, free wireless, aircond, room cleaning, information board, iron, sejadah, etc…

for more information…

City Park Lodge

Hotel City Parl Lodge ni terletak betul-betul di Centre… jadi bila kata di City Centre, korang nak pergi mana-mana pun dekat… maknanya dalam kawasan bandar la yer… bukan luar kawasan bandar…

sepanjang di sana kalau Ammi nak makan, Ammi hanya perlu jalan kaki ke Pasar Filipin.. memang sangat dekat… dekat jugak dengan Water front, KFC, Upperstar, Kedai Mamak, Restoran Rainforest, Jeselton Point, Pasaraya KK, Sinsuran, Gaya Street dan banyak lagi la.. hanya berjalan kaki… baru rasa kepuasannya…

tapi kalau nak Hotel yg best lagi boleh la pergi yang hotel berbintang-bintang pun dekat jugak… ada promenade Hotel, Meridian Hotel, Hyatt Hotel dan ada beberapa hotel lagi.. tak ingat sangat…

Belakang City Park Lodge ada Hotel Summer Lodge… memang kalau buka tingkap jer, memang nampak terus hotel ni… tapi tak tau la macam mana service dia… foreinger pun ada tau duduk hotel ni.. jangan pandang sebelah mata yer… huhu

Farmacy pun dekat.. apa-apa hal boleh pergi jer…

Kalau nak dapatkan khidmat teksi pun dekat jer.. depan hotel sahaja… kalau korang jalan jer terus  ikut sign bord kedai biru electrolax tu , korang akan jumpa water front… belok kanan akan menuju ke Jesselton Point, Kalau ke Kiri akan menuju ke Pasar Filipin…

Pasaraya terdekat dengan hotel adalah pasaraya Milimewa… sebelah hotel jer.. gambar ni pun Ammi ambil dari atas hotel…

beginilah pemandangan dari hadapan… warna kuning di bahagian hadapan tu ialah City Park Lodge… warna merah tu pulak Hotel Rainforest, kuning bahagian belakang tu pulak adalah Hotel Summer Lodge… Pilih jer mana satu yang korang nak duduk… tepuk dada tanya selera…

Pemandangan senja dari hotel yang sempat Ammi ambil.. memang cantik ciptaan tuhan kan… (n_n)

Tags: , , , , , , , , , ,

3 responses to “City Park Lodge @ Kota Kinabalu”

  1. Mus says :

    thanks atas info ni.. boleh recommend dengan kawan-kawan nanti..

  2. Ammi says :

    Mus..
    welcome,,, no prob… sekadar berkongsi info…. (n_n)

Trackbacks / Pingbacks

  1. Tanjung Aru @ Kota Kinabalu » ammibear.com - October 14, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: