Tanjung Aru @ Kota Kinabalu

Part 1 : city Park Lodge

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Sebelum check in hotel pada hari jumaat tu, Ammi pergi melantak dulu sebab dah lapar giler sebab dah jam 3 petang tapi tak lunch lagi….

jadi sebelum balik hotel tu Ammi singgahh di Tanjung Aru, sebuahtempat makan di tepi pantai.. ramai jugak yang satu flight dengan Ammi singgah di Tanjung Aru ni…

pemandangan pantai Tanjung Aru not bad… tapi di Food Court Tanjung Aru ni ada sikit bau aroma yang kurang menyenangkan… tak tahu la datang dari mana..

walaupun ada bau aroma yang kurang enak, bila makanan sampai, semua aroma hilang… sebab sedap sangat masakan diorang…

ni time nak promote ni…

bangunan Tanjung Aru.. tapi Ammi bukan makan kat sini… korang boleh park kereta kat area sini lepas tu jalan la kaki sikit ke arah kanan bangunan ni…

jalan di pesisir pantai nanti korang jumpa satu food court… so lepak la kat situ… harga berpatutan dan mkanan pun not bad…

Ini la jalan yang Ammi maksudkan.. hehe.. alaa.. nanti kat sana mesti jumpa punya.. di sepanjang jalanan ni jugak ada banyak restoran-restoran… tak tau la harga macam manakan.. kalau korang nak cuba boleh saja…

Food Court yang Ammi maksudkan tadi…

kalau di KL / Semenanjung kita panggil Kepak panggang / bakar kan… kalau di Sabah diorang ni panggil Satay Sayap / Kepak…itu apa yang Ammi dengar dari mulut peniaga di sana… tak tau la kalau-kalau ada nama lainkan…

Semua makanan ni nama betul dia Ammi tak ingat… warna kuning tu ayam.. yang tengah tu daging, dan yang last sekali ni sotong… semuanyer sedap.. termasukla satay kepak tadi..

korang jangan risau, kalau nak makan makanan ni pergi gerai nombor 42.. gerai ni yang sediakan menu ni.. buku menu dia special siap ada gambar setiap jenis makanan tu… jadi boleh refer buku menu tu nanti..

dan lagi satu.. kalau pergi kedai ni sejuk jer mata memandang sebab pekerja-pekerja kat sini tak loket senyuman langsung.. sentiasa senyum.. kita nak marah pun tak jadi.. hahaha

di sebelah food court ni ada deretan orang menjual jagung rebus… masa nak pergi beli tetiba datang satu rombongan budak-budak serbu gerai jagung ni.. ayooo.. stresss…tak pasal-pasal kena tunggu giliran nak beli..

actually bukan Ammi yang beli.. tapi kawan Ammi yang beli… terpaksa la tunggu untuk 1 cup jagung… haha…

dah settle segala di Tanjung Aru ni, terus pergi ke hotel nak check in… masa ni dah jam 4 petang lebih… suasana dah nak senja dah…

gila lewat check in hotel.. sampai orang hotel call tanya… terpaksa la bohong sunat kata sesat… huhuhu.. padahal melantak tak ingat time tu.. di tambah pulak ada sesi photography sdn bhd kat tanjung Aru ni.. tu yang lama tu…

perut kenyang hati senang… sampai hotel tidur… huhu…

Tags: , , , , , , , , , ,

5 responses to “Tanjung Aru @ Kota Kinabalu”

  1. akma says :

    weeeeeee~~ok stress jap bila pikir terpksa tggu lama tok 1 cup jagung..
    syabas beteh!

  2. Mus says :

    kalauy ke sabah jangan lupa cuba nasi kuning ikan putih.. sedap ooo..

  3. Ammi says :

    akma…
    kan.. penat cheq menunggu.. letihh… huhu

  4. Ammi says :

    mus..
    tahnx untuk info nasi kuning ikan putih.. hehe..(n_n)

Trackbacks / Pingbacks

  1. Malam Mood @ Jesselton Point KK » ammibear.com - October 14, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: