Makan Malam @ Pasar Filipin KK

Part 3 : Malam Mood @ Jesselton Point KK

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Selama 4 hari 3 malam kat Kota Kinabalu…  2 malam Ammi luangkan masa dengan kawan Ammi makan malam di Pasar Filipin sebab ada 2 bahagian tempat makan kat situ… satunya bahagian makanan seafood sahaja… dan satu bahagian lagi warung-warung yang lebih kepada konsep ala-cart…

malam pertama tu Ammi dengan kawan-kawan Ammi serbu bahagian makanan laut laa… rasanya not bad.. tapi harganya agak mahal… dan korang boleh tawar menawar…

jualan pasar basah… actually gambar ni cik Akma dengan puan Emie yang ambil… motifff??? Ammi pun tak tau.. tapi bagi mengenang jasa mereka mengambil gambar-gambar ni, Ammi selitkan jugak la gambar dalam entry ni… hehe

Sementara menunggu makan malam.. Puan Emie dan Cik Akma ( “puan” dengan “cik” yang tak tahan tu… hukhuk) pergi membeli makanan kegemaran Ammi… kalau Ammi ada di Kota Kinabalu atau di Brunei..  makanan yang wajib beli ialah Kepak Ayam madu dan Tongkeng Ayam madu panggang…

Macam yang pernah Ammi ceritakan sebelum ni… kat KK dan Brunei ni sangat sedap diorang punya kepak dan tongkeng panggang.. Ammi pun tak tau apa resepi diorang.. yang pastinya … SEDAP~~

tengah menikmati makan malam.. yang tak tahan wanita-wanita bertudung di atas.. sangat la ceria sambil memegang tongkeng ayam.. padahal si Akma ni tak la banyak mana makan pun… (n_n)

masa malam kedua pulak, hanya Ammi dan Akma sahaja pergi makan malam di Pasar Filipin ni.. gigihkan… haha.. sebab dekat jer.. jalan kaki dalam 10 minit dah sampai…

tapi malam kedua kami lepak bahagian yang lagi satu yang banyak masakan goreng dan sup-sup…

memang terbaik… sangat sedap… patut la ramai orang… walaupun kawasan meja antara meja sangat sempit, tetapi kawasan dia bersih dan tak kotor…

kalau pergi sana jangan lupa cuba AIR BATU CAMPUR a.k.a ABC…. sangat sedap dan lain-dari yang lain…  rugi kalau tak cuba…

malam tu Ammi melantak sampai rasa perut nak pecah.. very the syaitan nirrajim… hahhaaha…

walau apa pun, Ammi sangat enjoy makan di PASAR FILIPIN… best best best… (n_n)


Tags: , , , , , , , , ,

2 responses to “Makan Malam @ Pasar Filipin KK”

  1. Rizal says :

    abang ammi pi mana yer???

Trackbacks / Pingbacks

  1. Kundasang / Ranau @ Kota Kinbalau » ammibear.com - October 19, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: