Kundasang / Ranau @ Kota Kinbalau

Part 4 : Makan Malam @ Pasar Filipin KK

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Hari kedua Ammi di Kota Kinabalu, pada hari sabtu,pagi-pagi buta dah bangun dan bersiap-siap ker Kundasang / Ranau…

6 pagi waktu Sabah.. Ammi bertolak ke kawasan Kundasang / Ranau… 6 pagi kat sabah bukan macam kat semenanjung… kat sana dah terang benderang dah… hehe

perjalanan dari Kota Kinabalu City Centre ke Ranau / Kundasang  mengambil masa lebih kurang 2 jam… tapi perjalanan Ammi terlajak ke 2 setengah jam.. sebab faktor-faktor teknikal problem… contohnya ke toilet dan bergambar-gambar…huhu…

Perjalanan ke Kundasang dan Ranau sangat best.. heheh… banyak bukit bukau dan jalannya yang berselok belok dan berbukit-bukit.. macam nak pergi Cameron Highland tu…

jadi dinasihatkan kepada korang yang nak pergi kat sini… agak la bagus jika korang menyewa kereta pacuan 4 roda.. sebab kalau bawak kereta biasa dan di tambah pulak dengan pemandu yang tak berapa nak cekap memandu boleh menyebabkan kereta sewa anda kehabisan Disk Break… huhuhu…

suasana di sana sangat tenang, relax dan sejuk… memang cuaca yang sangat selesa… kebetulan pulan hari yang Ammi pergi tu cuaca baik sekali… terima kasih pada “BIG BOS” yang maha kuasa tu.. sebab memberi Ammi peluang menikmati keindahan ciptaan-Nya…

Disebabkan cuaca hari tu sangat la elok… Ammi berpeluang bergambar dengan Gunung Kinabalu…. memang cantik sangat…

kalau korang nak bergambar dengan Gunung Kinabalu ni.. adalah di syor dan di galakkan datang di waktu pagi sebab kabus masih tak tebal.. kalau datang time tengahari atau petang tu memang susah la sikit sebab kabus memang dah menebal…

lepas bergambar kat sini.. Ammi terus shot pergi Sabah Tea Garden… Ammi sarapan pagi kat sana… nanti la Ammi sambung di next entry ok…

Tags: , , , , , ,

5 responses to “Kundasang / Ranau @ Kota Kinbalau”

  1. Erfan says :

    Wahh bestnyer drive kat situ..

  2. Faiza says :

    Berapa darjah sejuknya

  3. Ammi says :

    faiza
    lebih kurang macam di Genting Highland bila sejuk…

Trackbacks / Pingbacks

  1. Sabah Tea Garden @ Kundasan/Ranau KK » ammibear.com - October 20, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: