Kinabalu Park @ Kundasang/Ranau

Part 8 : Poring Hot Spring @ Kundasang/Ranau

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kinabalu Park… kalau ada kat sini maknanya korang dah ada di Kaki Gunung Kinabalu… kawasan sini memang sejuk.. tapi tak ada la sesejuk London… huhu

seperti yang Ammi cakap dalam entry Poring Hot Spring, kalau nak masuk Kinabalu Park ni kena bayar RM3.00..

Untuk jimatkan duit korang… sebelum datang Kinabalu Park ni, pergi la dulu ke Poring Hot Spring.. sebab apa??…

sebab… tiket di Poring Hot Spring boleh diguna semula untuk masuk ke Kinabalu Park… jimatkan… memang la RM3.00 murah… tapi jimat apa… kalau time tengah tak ada duit.. RM3.00 tu rasa sangat berharga kot… jadi jadikan percutian korang percutian yang jimat… hahaha.. ( terserlah sifat  kedekut aku ni.. )

gambar kat kinabalu ni tak banyak yang boleh di ambil… tapi masa ni kabus tebal… gunung kinabalu pun tak nampak… last last ambil gambar apa yang patut..

lepas tu terus gerak ke Mesilau.. pergi tengok lembu New Zealand.. yang ni memang best.. terbaik…. sangat cantik pemandangan kawasan dia… nanti la Ammi cerita di lain entry… cauuu~~

Tags: , , , , , , , , ,

6 responses to “Kinabalu Park @ Kundasang/Ranau”

  1. akma says :

    weeeeeeeee~~gambar cucuk mendera🙂 hihi smart lah gmbar 2 dari gambar yg lain..hahaha *kenyataan dri si tukang amik gmbar

  2. Ammi says :

    akma…
    yer.. memang cantik gambar tu… nasib baik guna kamera ammi… kalau guna org yg ambil gambar tu mungkin pic jadi rosak kan… nasib baik sangat2…. hahahaha

  3. akma says :

    ish..ish..seb baek jer guna kmera ammi….
    lalalalalalalalalalala😛

  4. Ammi says :

    bukan nasib baik jer.. memang ditakdirkan kemera tu bagus…. kalau budak2 kecik ambik pic guna kamera tu pun tetap cantekkk… lalalallalalalalalalla……

  5. akma says :

    lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala🙂 yerk!

Trackbacks / Pingbacks

  1. Desa Cattle Diary Farm @ Kundasang/Ranau » ammibear.com - October 31, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: