Gaya Street (GS) @ Kota Kinabalu

Part 10 : Desa Cattle Diary Farm @ Kundasang/Ranau

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Gaya Street adalah sebuah pasar pagi yang dikatakan agak famous jugak di Kota Kinabalu… senang cerita, ia destinasi yang wajib pelancong pergi… GS ni betul-betul terletak di City Centre KK… ia dibuka setiap hari Ahad waktu pagi… kira jam 7.00 pagi tu dah meriah dah…

Oleh sebab pada hari Ahad tu saya ada 2 aktiviti.. maka dengan itu pagi-pagi buta dah bangun dah ni.. dikejutkan oleh Kak Emie dan Akma.. terima kasih banyak-banyak la yer…

actually pasar tu tak jauh pun dari Hotel saya tinggal… buka tingkap bilik dah nampak dah GS tu.. bawah hotel jer pun… so biasa la… wanitakan sangat panctual….

lagi menarik pada hari tu ada event Cina Festival yang diadakan tak jauh pun dengan GS… semuanya berpakaian warna merah.. siap ada persembahan tarian Naga dan tarian Singa… sekaligus membuatkan GS pada hari tu sangat la meriahnya…

Buka tingkap hotel jer… tu dia,…. meriah… tapi kat bawah ni lebih kepada barangan basah… macam sayur-sayuran, buah-buahan dan lain-lain lagi… kalau nak yang barang makanan dan kering-kering ada di sebelah bahagian bangunan satu lagi..

Land mark nak pergi GS ni mudah jer… pertama sekali pastikan korang berada di City Centre Kota Kinabalu.. lepastu cari Dewan Bandaraya Kota Kinabalu… kalau jumpa jer DBKK ni sure korang jumpa GS.. sebab GS betul-betul berhadapan dengan DBKK ni.. kalau tak jumpa memang pendek tutttt~~~ oppsss… huhuhu…

entrance ke Gaya Street…

Cina festival… memang meriah gila masa ni… rasa macam ada kat Negara Cina… siap ada red carpet bagai… korang ada??? hahah

macam ni la pemandangan didalam Gaya Street… actually panjang giler…  memang macam-macam ada kat GS ni… makanan, souviner, kesihatan sampai la ke haiwan peliharaan.. macam-macam ada…

kat GS ni saya tak beli banyak… hanya T-shirt “i Love sabah” dan of course yang paling penting makan~~~

saya tertarik dengan satu menu ni.. nama dia kalau tak silap saya, Nasi Lemak Kuning… 1st time dengar.. kalau benda-benda baru ni memang wajib kena cuba.. yang penting HALAL~~~

Tanpa membuang masa…fokus~~~~ dah tak pandang kiri kanan dah… bila masa diorang ambil gambar ni pun saya tak perasan… huhuhu

kat GS ni tak boleh lama-lama sebab saya rushing nak pergi Island Hopping… memang antara aktivit yang paling excited…

kalau nak tau apa ada kat sana dan apa aktiviti yang saya buat.. boleh tunggu cerita seterusnya nanti ok….

Tags: , , , , , , , , , , ,

5 responses to “Gaya Street (GS) @ Kota Kinabalu”

  1. bear says :

    nk lagiii nk lagiiiiiiiii.

    p/s: motif sensed mulut?

  2. Ammi says :

    bear..
    mulut tu di cover2… sebab over… hahhaha… sebab gambar curikaan… so x ready… buruksss laa… haahhahaha

  3. akma says :

    hahaha asal mulut sensored??xdak insured ka kawan??haha
    good job lah kat si ‘penculik gmbar’ 2..hahaha

  4. Ammi says :

    akma…
    kann… so keji… mulut masa tu dah mcm angelina jolie.. i malu.. nanti i famous uolss… hahaha.. siotkan.. tak suka la candid camera… mencikkk..

Trackbacks / Pingbacks

  1. Mamutik Island @ Kota Kinabalu » ammibear.com - November 17, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: